ABD oğlunun cenazesine katılmak isteyen babayı geri çevirdi

ABD'nin Frankfurt Başkonsolosluğu, oğlu Washington'da okuyan ve trafik kazasında hayatını kaybeden İran asıllı Alman vatandaşı Seyed Shahram Iranbomy'un 3 günlük vize başvurusunu "ABD'ye göç etmek için yanlış beyanda bulunma" gerekçesiyle kabul etmedi.

ABD oğlunun cenazesine katılmak isteyen babayı geri çevirdi
ABD oğlunun cenazesine katılmak isteyen babayı geri çevirdi
GİRİŞ 08.07.2019 10:06 GÜNCELLEME 08.07.2019 17:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD, oğlunun cenazesine katılmak için vize başvurusunda bulunan İran asıllı Alman babanın vize talebini reddetti.

 

 

ABD'nin Frankfurt Başkonsolosluğu, oğlu Washington'da okuyan ve trafik kazasında hayatını kaybeden İran asıllı Alman vatandaşı Seyed Shahram Iranbomy'un 3 günlük vize başvurusunu ''ABD'ye göç etmek için yanlış beyanda bulunma'' gerekçesiyle kabul etmedi.

Frankfurt'ta insan hakları ve ayrımcılık konularına bakan ve kendi hukuk bürosu olan avukat Iranbomy, 20 yaşındaki oğlunun trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine cenazesine katılmak için ABD vizesine başvurdu.

 

 

ABD'nin Frankfurt Başkonsolosluğu ise ''ABD'ye göç etmek için oğlunun ölümünden faydalandığı'' gerekçesiyle Iranbomy'nin vize başvurusuna olumsuz yanıt verdi.

40 yıldır Alman vatandaşı

Deutsche Welle'nin ulaştığı ABD'nin Frankfurt Başkonsolosluğundan vize başvurusunun reddine ilişkin gönderilen belgelerin fotoğraflarında, ''sahtekarlık ya da yanlış beyanda bulunarak vize alma ya da ABD'ye göç etme'' gerekçesine yer verildi.

Iranbomy ise DW'ye yaptığı açıklamada İran'da doğmasına rağmen 40 yıldır Almanya'da yaşadığını, Alman vatandaşı olduğunu ve ABD'ye göç etme niyetinin olmadığını söyledi.

ABD'nin Frankfurt Başkonsolosluğundan ise söz konusu vize başvurusuna ilişkin yorumda bulunulmayarak tüm başvuruların gizli olduğu ve konunun sadece başvuru sahibiyle görüşülebileceği açıklaması yapıldı.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 6
  • kutahyali 4 yıl önce Şikayet Et
    hemen vatandaşlığını değiştirin belki faydası olur mesela Amerika veya İngiliz biz vatanımızda memnunuz Elhamdülillah turkum
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam iranda yaşasa neyse Adam Almanyada yaşıyor ne yapsın senin sümüklü amerikanı gerizekalılar.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman vatandasi ABDye vizesiz girebilir. Burda yanlis bir sey var.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen yanlis biliyorsun abd vatandaslari tum ab de gezer ab nin tum vatandaslari abd ye vize almadan giremez. Bilmedigin bir konuda yorum yapma ki insanlar da yanlis bilgi edinmesin
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İnanmadıkları bir konu olursa almaya izliyorlar
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman vatandaşıysan oğlunun cenazesini almanyaya getirsene ne işi var orada adamlar haklı vermemekte. Kimsesi yok madem cenazenin orada ne işi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!