Sudan'da neler oluyor? Yeni darbe girişimi!

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, ülkede yeni darbe girişiminin önüne geçildiğini duyurdu. Konsey'den yapılan açıklamaya göre, olayla ilgili bir komutan ve bazı subaylar gözaltına alındı.

GİRİŞ 11.07.2019 23:38 GÜNCELLEME 12.07.2019 09:44
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sudan televizyonundan okunan açıklamada, "Darbe girişimi engellendi" denildi.

 

 

BİR KOMUTAN VE BAZI SUBAYLAR GÖZALTINA ALINDI

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, engellenen yeni darbe girişiminin muhalefetle varılacak nihai anlaşmayı baltalamayı amaçladığını ve girişimde bulunan bir komutan ve bazı subayların gözaltına alındığını açıkladı.

 

 

SUDAN'DA NE OLMUŞTU?

udan’da 19 Aralık 2018'de ekonomik kriz nedeniyle başlayan gösterilerin hızla rejim karşıtı eylemlere dönüşmesinin ardından ordu, 11 Nisan'da yönetime el koyduğunu açıklamış ve 30 yıllık Ömer el-Beşir dönemi sona ermişti.

Darbeden sonra Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdül Fettah Abdülrahman Burhan, gelecek 9 ay içerisinde demokratik seçimlerle sivil yönetime geçilmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    sudanı korumamız lazım suriyeyi ırağı yapamadık.. bunlar stratejik olarak bize çok lazımlar
    Cevapla
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemi akıllanmaycak , rezillik paçadan akıyor. Daha çok üzerimizde tepinirler
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    erken kalkanin darbe yaptigi bir ulke oluyor... bizde 50 sene once oyleydik. talat aydemir de darbecilere karsi darbe yapiyordu
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani bazen hırsızdan başka bir hırsız çalarya ona benzemiş zaten darbe yapılmış başka biride darbeciye darbeye kalkışıyor bu sebeple bu ülkeler bir karış ileri gidemiyor. Darbeler hiç bir zaman ülkelere bir fayda sağlamıyor..
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Darbecilik bir virüs gibidir, bulaşıcıdır. Bünyeye bir girdi mi hep zayıf anı kollar. Bi zamanlar bizde de oldu çok şükür 15 temmuzda ağızlarının payını aldılar, Amerikanın da elinde patladı dünyaya rezil oldular.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak