S-400'ler Türkiye'de! Amerikan haber ajansı tehditli mesaj paylaştı

Amerikan haber ajansı The Associated Press (AP), Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemlerinin gelişini ABD yaptırımlarını hatırlatarak verdi.

GİRİŞ 12.07.2019 12:59 GÜNCELLEME 12.07.2019 15:37
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Haber7 / Dış Haberler Servisi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), S-400'lerin birinci grubunun Ankara'ya intikalinin başladığını duyurdu.

 

 

DÜNYA SON DAKİKA KODUYLA DUYURDU

MSB'nin açıklamasının ardından tüm dünyanın gözü bir anda Türkiye'ye çevrildi. Dünya üzerinde yayın yapan tüm ajanslar, haber siteleri ve televizyon kanalları S-400'lerin Türkiye'ye inişini son dakika olarak okuyucularına duyurdu.

 

Ve Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! S-400'ler Ankara'da...

Amerikan haber ajansı The Associated Press (AP) haberi okuyucularına ABD'nin yaptırım tehdidini hatırlatarak verdi. Ajans haberini, "Türk Savunma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Rus füze savunma sisteminin ilk sevkiyatının Türkiye'ye ulaştığını, ülkeyi olası ABD yaptırımlarına ve Washington'la yeni bir soğukluğa yaklaştırdığını söyledi" diye verdi.

NEW TORK TİMES

New York Times ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD’nin uyarılarına rağmen, Rusya'nın en gelişmiş uçaksavar silahı S-400 sistemini satın alma konusundaki kararlılığında ısrar ettiğini yazdı.

BBC

BBC News, Türkiye'nin S-400'le ABD'ye meydan okuduğunu yazdı. Bu durumun ABD'yi kızdıracağını belirtti.

AFP

AFP bugün ilk kısmı gerçekleşen teslimatın Washington-Türkiye hattında muhtemelen bir gerginlik yaşanmasına sebep olacağını vurguladı ve ABD'nin Ankara'yı yaptırım ile tehdit ettiği hatırlattı.

AL ARABİYA

Suudi Arabistan yayın organı Al Arabia, Türkiye'nin S-400 alımından dolayı Amerika'nın, sert yaptırımlarda bulunacağını fakat Türkiye'nin asla pes etmediğini ifade etti.

HAARETZ

İsrail kaynaklı Hareetz sitesi, Türkiye'nin Rus sistemini satın alınmasının, Türkiye ile NATO müttefiki ABD arasında bir gerilim kaynağı olacağını öne sürdü.

ARABİ 21

Washington'Un bütün tehditlerine rağmen Türkiye'nin boyun eğmediğini ve hava sistemlerini teslim aldığını yazdı.

AL JAZEERA

Al Jazeera konuya ilişkin haberinde Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile yeni bir gerilime neden olması beklenen füze sistemlerinin Ankara yakınlarındaki üsse ulaştığını söyledi.

SPUTNİK

Rus yayın organı Sputnik ise teslimatı duyurduğu haberinde Washington'un Ankara'yı S-400'leri teslim alma konusunda yaptırımlarla tehdit ettiğini ve ABD'nin Türk kuvvetlerinin F-35 jetleri teslimattan vazgeçmekle şantaj yaptığını vurguladı.

GREEK REPORTER

Yunan basın organı Greek Reporter, S-400 teslimatının başladığını duyurduğu haberinde ABD'li yetkililerin, Rusya sisteminin NATO sistemleriyle uyumsuz olacağını ve F-35'leri olası Rus mahallelerine maruz bırakacağını savunarak Türkiye’yi ABD Patriot füzeleri almaya çağırdıklarını hatırlattı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 120
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırım kararlarınız ve uygulamaları,daha çok hırs ve nefrete sebep olacak size karşı.!
    Cevapla
  • Manisalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de olursa tehlike,kendilerinde olursa iyi.ne âlâ memleket.
    Cevapla
  • Milli Şuur 4 yıl önce Şikayet Et
    Patriotlarınızı vermediniz biz size füze hızında S-400 veririz bu kafayla devam kefere batı
    Cevapla
  • IYI 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi yaptırımlar ile tehdit edenler, çanakkalede verilen öğünlere baksalar dı bu insanlar vatani için bir öğün bilr kafi olduğunu görür idi.
    Cevapla
  • Uzaktan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aman dikkat !! Abd artık misket oynamayacak . Ne yapalım ?. Bizde rusya ile oynarız. Çin ile , tűrkmenistanla , pakistanla , japonya ile , vs, vs ,.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması