Ve Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! S-400'ler Ankara'da...

Milli Savunma Bakanlığı, S-400'lerin birinci grubunun Ankara'ya intikalinin başladığını duyurdu. Rusya'dan gelen ikinci ve üçüncü uçak da Ankara'ya indi. Ardından S-400 sevkiyatı ile ilgili ilk görüntülerde gelmeye başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sevkiyatla ilgili hiç bir sıkıntının olmadığını söylerken Rusya'dan da Ankara'ya sevkiyatı doğrulayan ilk açıklama geldi.

GİRİŞ 12.07.2019 14:03 GÜNCELLEME 12.07.2019 16:56
Bu Habere 240 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik tedarik edilen S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başladı. 

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ UÇAK DA TÜRKİYE'DE

Öte yandan Rusya'dan gelen ikinci ve üçüncü uçak da Mürted Üssü'ne indi.

RUSYA DOĞRULADI

Rusya'nın, askeri-teknik işbirliğinden sorumlu federal servisi FSVTS, S-400 karadan havaya savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatının başladığını doğruladı. 

FSVTS yetkililerinin Sputnik'e açıklamasında, "FSVTS, S-400 sisteminin Türkiye'ye teslimatının başladığını doğrulamaktadır. Teslimatlar tarafların üstünde mutabık kaldığı tarihlerde gerçekleştirilecektir" denildi.

KREMLİN: HER ŞEY, ÜSTÜNDE MUTABIK KALINAN ANLAŞMALARA UYGUN BİR BİÇİMDE BELİRLENEN TARİHLERDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Rus yapımı S-400 sisteminin ilk parçalarının Türkiye'ye teslim edildiğini doğrulaması istenince, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise söz konusu sistemlerin Türkiye'ye gönderimine ilişkin üstünde mutabık kalınan anlaşmaların yerine getirilmekte olduğunu söylemekle yetindi.

Kremlin Sözcüsü şu ifadeleri kullandı: “Mecvut durumda yeni bir şey açıklamayacağım. Her şeyin üstünde mutabık kalınan anlaşmalar ve imzalanmış sözleşmelere uygun bir biçimde belirlenen tarihlerde gerçekleştirildiğini söylemekle yetineceğim. Tarafların kendi üstlerine aldıkları tüm yükümlülükler yerine getiriliyor.” 

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: PARÇALARIN GERİ KALANI, ÜSTÜNDE ANLAŞILAN TARİHLERDE GÖNDERİLECEK 

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri de Rus yapımı S-400 savunma sistemleri parçalarının ilk partisinin Türkiye'ye teslim edildiğini açıkladı. Yetkililer parçalarının geri kalanının ise üstünde mutabık kalınan tarihlerde gönderileceğini kaydetti.

Daha önce Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu sistemin ilk parçalarının Türkiye'ye ulaştığını ve sevkiyatın süreceğini açıklamıştı.

Teslimat, Türkiye'nin bir Rus savunma sistemi almaya karar vermiş olması nedeniyle aylarca süren tartışmaları izliyor. ABD'nin açık yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye, Rus yapımı bu sistemi almaktan geri adım atmadı. 

Konuşlandırıldıklarında Türkiye S-400 bataryalarına sahip ilk NATO ülkesi olacak.

Kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden birisi olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.

Türkiye'nin Rusya'dan dört adet S-400 bataryası almasını öngören anlaşmanın değerinin 2.5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA: HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu S-400'lerin teslimatıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Çavuşoğlu, ''Bitmiş bir anlaşma. Herhangi bir sıkıntı yok. Süreç bundan sonra da sağlıklı bir şekilde devam edecek.'' ifadelerini kullandı. 

S-400'ler Ankara'da! Amerikan haber ajansından tehditli paylaşım

'İLGİLİ MAKAMLARIN BELİRLEYECEĞİ ŞEKİLDE KULLANIMA BAŞLAYACAKTIR'

Savunma Sanayii Başkanlığı da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; 

Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi kapsamında Başkanlığımız ile Rosoboronexport/Rusya Federasyonu arasında imzalanmış olan sözleşme kapsamında S-400 sistemi teslimatının ilk aşaması bugün Ankara’ya inen ilk uçakla başlatılmıştır. Sisteme ait parçaların teslimatlarına önümüzdeki günlerde devam edilecek, sistem bütünüyle hazır olduktan sonra ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacaktır.  

TESLİMATLA İLGİLİ DETAYLAR BELLİ OLDU

Rus TASS haber ajansının askeri diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre, S-400 hava savunma sisteminin Türkiye'ye teslimatı, üç parti şeklinde gerçekleştirilecek.

Türkiye'ye teslimatın ilk partisinin uçakla yapıldığı belirtilen haberde, "Kısa zamanda, S-400'ün ikinci partisinin teslimatı uçakla gerçekleştirilecek. 120'nin üzerinde füzeden oluşacak üçüncü parti ise deniz yoluyla ulaştırılacak." ifadeleri kullanıldı.

Daha önce, Türk uzmanların S-400'ün kullanımıyla ilgili Rusya'da eğitim aldığı hatırlatılan açıklamada, "Temmuz-ağustosta yaklaşık 80 Türk askeri uzmanı S-400 ile ilgili aynı eğitim merkezinde eğitim görecek." denildi.

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi'nden yapılan açıklamada, "S-400 sisteminin, Türkiye'ye teslimatının başladığı doğrulandı. Teslimatlar tarafların mutabık kaldığı tarihlerde yapılacak." ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'nin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikalinin bugünden itibaren başladığını açıklamıştı.

S-400 FÜZE SAVUNMA SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ

Üreticisi: Almaz-Antey silah şirketi
Konuşlandığı Yerler: Moskova, Suriye, Kaliningrad, Kırım
Kullanılmaya Başlanma Tarihi: 2007
Menzil: 400 kilometre
Hız: Saniyede 4,8 km
Azami Hedef İrtifası: 30 km
Eşzamanlı Takip: 80 hedef
Hedef Türü: Uçak, seyir füzesi, orta menzilli füzeler, İHA ve diğer havadan izleme sistemleri

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

1* Uzun menzilli izleme radarı, havadaki nesneleri takip ediyor ve gelen bilgiyi komuta aracına gönderiyor. Potansiyel hedefler, komuta arasında değerlendiriliyor
2* Hedef tanımlandıktan sonra komuta aracı füzenin fırlatılmasına karar veriyor
3* Fırlatmayla ilgili veriler, hedefe göre en iyi konumda bulunan fırlatma aracına gönderiliyor ve buradan karadan havaya füzeler gönderiliyor
4* Angajman radarı, füenin hedefine ulaşmasına yardımcı oluyor 

S-400'lerin birinci grubu dünyanın en büyük askeri nakliye uçağı Antonov An-124 ile Ankara'ya indirildi...

 

 

 

YORUMLAR 240
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ömrüne ömür versin Reis.
    Cevapla
  • vatan delisi 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE çok değişti çok güçlendi ve çok sevildi sayın başkanımız Recep T. ERDOĞAN BEYE teşekkürler.
    Cevapla
  • abdulhamidhan hz 4 yıl önce Şikayet Et
    vatana millete hayirli ugurlu olsun allah gücümüze güç versin inşaallah yılmayın ekonomik olarak saldiracaklar dik durun herseyin bir bedeli var canakkalede bedel ödedik simdide bedel ödiyecegiz yoksa türkiye diye bir vatan kalmaz suriyeden beter oluruz her koldan saldiracaklar kimse yılmasın usanmasın sabır edin
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    En çok fetö meral üzülmüştür
    Cevapla
  • Giresun 4 yıl önce Şikayet Et
    Terorist sevenler tuttudu bu savunma sistemini almayın.Yani bu kadar mı vatan hainliği olur.Bunu görmeyenlere de ne diyeyim bilmiyorum.Vatan sevdası olacak bir insanda.Burası Türkiye.Dünyanın en kıymetli toprakları,jeopolitik konumu,dört mevsimi,saymakla bitmeyen tarihi zengilikleri...Burası Türkiye.Kıymetini bil.Vatanının,Devletinin,Devlet Büyüklerinin KIYMETİNİ BİL...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!