Kommersant: Erdoğan Batı'ya karşı zafer kazandı!

Kommersant’ta yer alan bir makalede Batı’nın baskılarına rağmen S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatının başlaması ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı’nın etkisine karşı zafer kazandığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Kommersant: Erdoğan Batı'ya karşı zafer kazandı!
Kommersant: Erdoğan Batı'ya karşı zafer kazandı!
GİRİŞ 13.07.2019 20:12 GÜNCELLEME 13.07.2019 20:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya'dan alınan S-400 füze savunma sistemlerinin bir bölümü Türkiye'ye gelmeye başladı. Türkiye ve Rusya arasındaki alışverişe başından beri karşı olan ABD ve NATO, sevkiyatın yapılmasını engelleyemedi.

 

 

Kommersant FM siyaset yorumcusu Dmitriy Drize, konu ile ilgili, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı'ya karşı bir zafer kazandığını savundu.

Batı etkisine karşı S-400 anlaşmasının çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Drize, “ABD ve Donald Trump yaptırım tehdidiyle bu sevkiyatı engellemeye çalışsalar da her şeye rağmen sistemler Türkiye'ye getirildi. Batılılar gerçekten endişe duruyor, NATO da rahatsız.Kilit bir partner olarak Ankara, ABD’nin düşmanı değilse de rakibinden silah satın alıyor”dedi. 

 

 

Drize, S-400’lerin Ankara ya da benzeri başka bir noktasını saldırılardan koruma imkânı vereceğine dikkat çekti.

S-400 sevkiyatını Erdoğan’ın marifeti olarak tanımlayan yazara göre, Cumhurbaşkanı'nın kararlı olması Trump'ın pes etmesine sebep oldu. 

“S-400, Erdoğan için özellikle de bir siyasi zafer” diyen Drize,  “Türkiye’nin ABD ve Avrupa ile son zamanlarda zor ilişkileri oldu. Washington sürekli baskı yapıp Suriye’de Kürtleri destekliyor, Ankara’nın 2016’daki darbenin planlayıcısı olarak gördüğü Fetullah Gülen’i vermeyi reddediyor. Avrupa, özellikle Almanya sürekli kendi kurallarını dayatıyor” yorumunda bulundu.

 

YORUMLAR 16
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Dost sevinsin Düşman endişelensin.
    Cevapla
  • Mahoo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerlisini yapmaliyiz
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tam bağımsız olma yolunda önemli bir adım attı.
    Cevapla
  • Ülkem Turkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarih bir gün bizim yaptığımız s400 savunma sistemi silahı gibi v.b. çesıtli silahları üretmiş olup bu seferde satışa mani olmaya çalışan ABD nin tutumunu yazacak.Ümitlerim bu günleri görmektir.Ulkem başarılarının devamını dilerim.
    Cevapla
  • isimli 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün ülkeler birbirine Menfaat için yanaşır dost olur Aksi düşünülemez Türkiye Erdoğan sayesinde bu görüşü yeni anladı ve uygulamaya koydu ülkenin menfaati varsa herkes dostundur yoksa dostluk biter artık anlayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?