Dünyadan 15 Temmuz görüntüleri gelmeye devam ediyor

Avustralya'nın Melbourne şehrinde 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için anma programı düzenlendi. Programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, şehitlerimiz için toplu dua edildi.

GİRİŞ 14.07.2019 10:54 GÜNCELLEME 14.07.2019 11:06

Avustralya'nın Melbourne kentindeki camilerde, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için anma programı düzenlendi. Diyanet İşleri Başbakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Melbourne'daki Broadmeadows Camisi'nde düzenlenen anma programında Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu. Programda, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitler ile gaziler için de toplu dua edildi.

 

 

"ŞEHİTLERİMİZE MİNNETTARIZ"

Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ateşe Vekili Recep Akakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hain darbe girişimini püskürtürken şehadete ulaşanları rahmet, gazileri de saygıyla andıklarını söyledi. Akakuş, "Tanklara, uçaklara, tüfeklere sadece ellerinde bayrak ve dillerinde tekbir ile karşı durdular, bir kısmı o akşam ruhlarını teslim etmek suretiyle şehit oldu, bir kısım kardeşlerimiz de gazi. Biz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz ve böyle bir günde bizi uçurumun kenarından döndürdükleri için kendilerine minnetlerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında, Türkiye'nin Canberra Büyükelçiliği ile Sydney ve Melbourne Başkonsolosluklarında yarın da şehitleri anma etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlenecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...