BAE destekli siteden 15 Temmuz günü akılalmaz haber

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi merkezli haber sitesi The National, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde skandal bir habere imza attı. Haberde, FETÖ "barışçıl bir hareket" olarak lanse edilirken, 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı etkinlikler "piar" (reklam) çalışması olarak nitelendirildi. 15 Temmuz destanına ise "hikaye" denildi.

BAE destekli siteden 15 Temmuz günü akılalmaz haber
BAE destekli siteden 15 Temmuz günü akılalmaz haber
GİRİŞ 15.07.2019 11:58 GÜNCELLEME 15.07.2019 11:58
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

BAE merkezli haber sitesi The National, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili utanç verici bir habere imza attı. Haberde, “Türk hükümeti 3 yıldır dünya çapında kaygı verici insan hakları ihlalleri ve büyük çaplı tutuklamaların yanı sıra, hala 15 Temmuz günü neler olduğu ile ilgili “hikaye”sini yutturmaya çalışıyor” denildi.

 

 

BAE DESTEKLİ SİTEDEN FETÖ GÜZELLEMESİ

BAE merkezli haber sitesi The National’da Andrew Wilks imzalı haberde, 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile ilgili skandal yorumlara yer verildi: "15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminden beri Türkiye özellikle Batı’daki müttefiklerini darbenin nasıl ve kim tarafından yapıldığına dair ikna etmeye çalışıyor. Ankara "Fetullahçı Terör Örgütü" olarak isimlendirdiği ve ABD'de yaşayan Fetullah Gülen’in 251 kişinin ölümüne neden olan darbeden sorumlu olduğunu iddia ediyor. Fakat Türk hükümeti, odağı inançlar arasında diyalog ve barış ortamı yakalamak olan eğitim merkezli bir hareketin kanlı bir askeri darbeden nasıl sorumlu olabileceğini açıklamakta zorlanıyor." 

"TÜRK HÜKÜMETİ PİAR ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR"

BAE destekli site Türkiye’nin FETÖ hakkında yayınladığı belgeselleri, 15 Temmuz’un yıldönümünde kutlanan Demokrasi ve Milli Birlik Gününü ve bu kapsamda sokakları Türk bayraklarıyla donatmayı “piar çalışması” olarak nitelendirdi. 

Site yaptığı haberde Türkiye’ye nasıl saldıracağını şaşırırken, tamamen konu dışına çıkarak S-400 meselesine de değinmeyi ihmal etmedi. Haberin son paragrafında “Darbenin yıldönümünün hassas bir gün olması nedeniyle Amerika S-400 konusundaki yaptırımları açıklamayı erteledi” ifadesine yer verildi. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 77
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanın uşaklığını yapan bu basit ülkeler elbette yaptıklarının hesabını verecekler.
    Cevapla
  • yurtsever 4 yıl önce Şikayet Et
    abd köpekleri nin kin nefret dolu yazı yazmaları normaldir alıştık artık
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin içinde parçası olanlardan hikaye, kontrollü darbe, tiyatro vs.. gibi söylemleri duymak normaldir
    Cevapla
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    Susun lan gavur seviciler!Kişi sevdiği ile beraberdir,unutmayın !
    Cevapla
  • M.1 4 yıl önce Şikayet Et
    Internet sitelerini saldıralım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
IMF'den Türkiye açıklaması