Avrupa Birliği'nden (AB) 15 Temmuz açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Bugün darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü ve hepimiz o günü ve o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz" dedi.

Avrupa Birliği'nden (AB) 15 Temmuz açıklaması
Avrupa Birliği'nden (AB) 15 Temmuz açıklaması
GİRİŞ 15.07.2019 12:47 GÜNCELLEME 15.07.2019 12:48
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla Brüksel'de gerçekleştirilecek Dış İlişkiler Konseyi toplantısı girişinde açıklamalarda bulundu.

 

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile az önce Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri hakkında görüştüğüne dikkati çeken Mogherini, "Konuşmama Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirterek başladım. Bugün darbe girişiminin üçüncü yıl dönümü ve hepimiz o günü ve o geceyi çok iyi hatırlıyoruz. Türk halkıyla dayanışmamız sorgulanamaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine ilişkin Mogherini, "Bugün üye ülkeler, sondaj faaliyetleriyle ilgili AB liderlerinin haziran ayında aldığı kararın nasıl izleneceğini görüşecek" diye konuştu.

 

 

Mogherini, toplantıda, İran nükleer anlaşması, göç, Afrika ve Libya gibi başlıkların ele alınacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • Doğrucu... 4 yıl önce Şikayet Et
    Elimizi öpeceğiniz günler yakın.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de nasıl beklediğinizi çok iyi hatırlıyoruz...
    Cevapla
  • Yakup Budak 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizden dayanışma beklemiyoruz. Siz ikiyüzlüsünüz. Siz bizden korkun artık. Osmanlı yeniden dünyaya hükmedecek. Adam olun darbeci hainleri verin.
    Cevapla
  • Fiyasko 4 yıl önce Şikayet Et
    AB darbeye karşıymış buna kendilerini nasıl inandırmışlar acaba benim bildiğim AB Türkiyenin yıkılması için ellerinden geleni ardlarına koymazlardı. Eliniz de olsa eminimki tek bir müslüman sağ bırakmazsınız deniz de canveren mülteciler gibi. Bu Türkiyeyi yıkamayacaksınız ama buna gücunüz yetmez darbeyle içten fethetmek istediniz ülkeyi ama milletin iradesini yenemediniz. Tum gazi ve şehitlerimizin ruhu şad olsun ülkemizi bunlara yedirmeyeceğiz
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Birliği iyi niyetini göstermek için Ingiltere yi Avrupa birliğinden atmalı çünkü 15 temmuz darbe girişiminin başı Ingiltere ve Abd İsraildir. Allah cc bize yardim etti. Kader artık bizden yana.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu