Trump'ın S-400 ve F-35 çıkışı sonrası ABD'den yeni açıklama!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye'nin S-400 edinmesine yönelik, "Nasıl bir yaptırım uygulanacağı konusunda henüz bir değerlendirmemiz yok ve önceden de belirtemiyoruz.'' dedi.

Trump'ın S-400 ve F-35 çıkışı sonrası ABD'den yeni açıklama!
Trump'ın S-400 ve F-35 çıkışı sonrası ABD'den yeni açıklama!
GİRİŞ 17.07.2019 06:05 GÜNCELLEME 17.07.2019 06:19
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Sözcü Ortagus, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

"TÜM SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Ortagus, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Başkan Donald Trump'ın konuyu değerlendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

 

 

"Bakan ve Başkan, ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) yaptırımları konusunda tüm seçenekleri değerlendiriyor. Sonuçlarının ne olacağını buradan oldukça açık bir şekilde belirttik. Türkiye'nin F-35'leri alamayacağına ilişkin sonuçları da bugün Başkan Trump'ın konuşmasında gördünüz. Nasıl bir yaptırım uygulanacağı konusunda henüz bir değerlendirmemiz yok ve önceden de belirtemiyoruz. Bakan ve Başkan ABD yasaları kapsamında durumu değerlendirerek gerekli kararı alacaktır."

TRUMP, OBAMA YÖNETİMİNİ SUÇLADI

Trump, bugün, konuya ilişkin olarak eski Başkan Barack Obama yönetimini eleştirmiş, Türkiye'nin ısrarlı girişimlerine rağmen Patriot füzelerinin satılmadığını vurgulamıştı.

Bunun üzerine Türkiye'nin Rusya'dan füze satın almak durumunda kaldığını belirten Trump, "Şimdi de Rusya'dan bunu aldıkları için milyarlarca dolar değerindeki savaş uçaklarını Türkiye'ye satamıyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR 51
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yahudı usakları kafayı sıyırmıs kısaca abd yı yahudıler ele gecırmıs bundan boyle bıze bunlardan dost olmaz zaten ezelden berı bunlar sermaye cı cıkarcı bı devlet !
    Cevapla
  • malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir şey yapamazsınız sizin ki lafta kalır ha yapsanız bile bize sökmez biz yolumuzda yürüyeceğiz
    Cevapla
  • sera tavaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptırım olmayacak. Sözde olacak mesela, Türkiyeden doğalgaz ve petrol alımına yaptırım, altınvr değerli taşlar alımına sınırlama yaptırım Kangal köpekleri alımına sınırlama Türkiyeye uzay mekiği satışına yasaklama Salyangoz ve köpek balığı ürünlerine sınırlama Deniz suyu satışına senatodan onay sartı.........
    Cevapla
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendi kaybeder Müttefik görünümlü Düsman
    Cevapla
  • Hayri 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte çok bilgili kongrenin nane yemesi.Kafalarına göre hareket edip başkanı yanlış yönlendiriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar