Türkiye'yi yasa boğan Erbil saldırısı sonrası dünyadan ilk tepki

Türkiye'yi yasa boğan Erbil saldırısı sonrası dünyadan ilk tepkiler geldi. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, "Erbil'de Türk Konsolosluğu'nun bir görevlisinin öldürüldüğünü öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyoruz" dedi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" denildi.

GİRİŞ 17.07.2019 17:25 GÜNCELLEME 18.07.2019 09:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Erbil Başkonsolosluğu görevlisinin silahlı saldırıda şehit edilmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

 

 

Erbil'de Türk yetkililere saldırı! Dışişleri şehit sayısını açıkladı

Berger, "Erbil'de Türk Konsolosluğu'nun bir görevlisinin öldürüldüğünü öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyoruz. En içten taziyelerimizi sunarken, kalben ve tüm dualarımızla Türkiye'nin ve merhumun ailesi ile sevenlerinin yanında olduğumuzu ifade ederiz" ifadelerini kullandı.

 

 

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz" denildi.

IRAK

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, "Erbil'de, bir Türk diplomatın hedef alındığı silahlı saldırıyı kınıyoruz" dedi.

MİKE POMPEO

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Erbil'deki saldırıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Pompeo, açıklamasında, "En az bir Türk diplomatın öldürüldüğü Erbil'deki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu ahlaksız şiddet eyleminin hiçbir şekilde bir gerekçesi olamaz. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. ABD, Türkiye ve Irak yönetimleri ile bu iki ülke halklarını desteklemeye olan bağlılığını bir kez daha yinelemektedir" ifadesini kullandı.

İNGİLTERE

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğundaki bir görevlinin şehit olduğu saldırıyı kınadı.

YORUMLAR 15
  • SADIK-1 4 yıl önce Şikayet Et
    Son yaşanan olaylardan bağımsız değil. Gene ABD, İsrail ve AB parmağı var. Yapanlar mı ?Maşa dururken el yakılmaz. Ama nafile... Topunuz gelin. Bu selin önünde duramayacaksınız.
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    ab ve abd nin saldirisiydi acik ve cok net
    Cevapla
  • selim ileri 4 yıl önce Şikayet Et
    1 Türk'ün şehit olmasına çok üzülmüşler. oysa onlar daha fazla şehit bekliyorlardı
    Cevapla
  • E.K 4 yıl önce Şikayet Et
    Gel seytan gel
    Cevapla
  • MALLEUS12 4 yıl önce Şikayet Et
    IRAK sen kınamayacaksın failleri bulacaksın..oh ne alaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama