Avrupa kavruluyor!

Avrupa'da bu yaz ikinci defa görülen aşırı sıcaklar, İskandinavya ülkelerinin kuzey noktalarına kadar ulaştı. Bu durum küresel ısınma konusunu bir kez daha gündeme taşıdı.

Avrupa kavruluyor!
Avrupa kavruluyor!
GİRİŞ 28.07.2019 16:20 GÜNCELLEME 28.07.2019 16:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa'da sıcaklıklar öyle bir düzeye çıktı ki, Fransa halkı Louvre Müzesi'nin önündeki süs havuzunda serinlerken görüntülendi. 

 

 

İskandinavya'da halk geçtiğimiz Cumartesi günü görülmemiş sıcaklıklara maruz kaldılar. Özellikle Norveç'in Laksfors kasabasında sıcaklıklar 35.6 dereceyi gördü.

İsveç'te ise kuzeydeki Markusvinsa kentine sıcaklıklar 34.8'i gördü ve 1945'ten bu yana en yüksek sıcaklık hissedildi. 

 

 

Tropikal geceler adı verilen sıcak hava dalgasının etkisizini bir süre daha sürdürmesi bekleniyor.

Aşırı sıcaklıkların bölgeyi sarmasının ardından İsveç, Norveç ve Finlandiya'da yetkililer halka uyarılarda bulundu.

Öyle ki Finlandiya'da polis, su aramak için yola çıkmış susuz geyiklere ve geçiş yollarına dikkat etmeleri konusunda sürücüleri uyardı.

Norveç'te olduğu gibi İsveç'te de tropikal geceler adı verilen sıcak hava fenomeni etkisini sürdürüyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü ise sıcaklıkların Grönland'a kadar ulaşabileceği ve hızlı kar erimelerine karşı uyarılarda bulundu.

Uzmanlar, bu ayın başlarında başlayan kuraklıkların muhtemel etkilerinin tahmin edilmesi ve orman yangınlarının önlenmesi açısından, ölçülen sıcaklıkların dikkate alınması yönünde uyarılarda bulundu.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 6
  • İSO 4 yıl önce Şikayet Et
    İman edene bu olaylar sadece ve sadece ibadet gayreti verir.bilirki herşeyi başlatan ve sonlandıran YÜCE ALLAH cc dür.
    Cevapla
  • doktor 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhakkak ki Kuran ı Kerim in derin manalarını anlayanlar biliyorlar ki Müslüman ümmetin bu dünyada bir buçuk gün kalmasının manası hicri 1500 seneye işaret eder Allah katında 1 gün 1000 senedir 1.5 gün de 1500 senedir Hicri 1440 senesindeyiz kaldı 60 senemiz İnanan inansın inanmayan mallarını evlerini kenara yığmaya devam etsin hepsi 1 deprem 1 tsunamiye bakar Sözlerim Evliyaların sözleridir Bunu okumakla müşerref olursan bil ki kalan zamanını en iyi şekilde değerlendir Bol bol yetimleri yedir giydir Çocuklarıma mal bırakayım diye düşünme Onların zaten çok uzun ömrü olmaz dünya nın da ölümün de öleceği gün çok yakındır
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gaybı Allah c.c. bilir kafanıza göre tarih belirlemeyin imanınızı azaltmayın. Peygamber efendimiz s.a.v. kıyamet günü Allah katın da gizlidir demiştir. Geriye kalan yazdıklarınız elbette doğru, rızık endişesi taşımaya, mal biriktirmeye gerek yok. Çocuklara mal biriktirmeye de gerek yok. Herkes çalışsın kazansın, isteyen de paylaşsın. Peygamber efendimizin hayatı örnek olarak bize yeter.
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayin kardesler Allah c.c. istemezse yaprak bile oynamaz siz imaninizi gelistirin dünya ya degil ahirete ebedi hayata gideceginize sevinin
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın sonu geliyor.. insanlık kendi eliyle kirletti şimdi temizleyemiyor içinde boğulacak.. Allah esirgesin
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunya bıttı artık 10 - 15 yıl ıcınde sıcaklardan kıtleler halınde ınsanlar olecek mevsım degısımlerıne baglı canlılar yok olacak bız hala bırbırımızın bogazına coktuk allah sonumuzu hayır etsın !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma