Belçika'dan Müslümanlara 'orduya katılın' çağrısı!

Belçika Savunma Bakanlığı, giderek artan asker açığını karşılayabilmek amacıyla ülkedeki Müslümanları orduya katılmaya çağırdı. Savunma bakanlığı tarafından hazırlanan tanıtım filminde, bir kadın asker adayının "Müslüman kimliğimle orduda görev yapma fırsatım var mı?" sorusuna yer verildi. Böylelikle Belçikalı Müslümanlar, silahlı kuvvetlere katılmaya çağrıldı.

Belçika'dan Müslümanlara 'orduya katılın' çağrısı!
Belçika'dan Müslümanlara 'orduya katılın' çağrısı!
GİRİŞ 04.08.2019 17:30 GÜNCELLEME 04.08.2019 17:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Belçika Savunma Bakanlığı, giderek artan asker açığını karşılayabilmek amacıyla ülkedeki Müslümanları orduya katılmaya teşvik ediyor. Çünkü 'ordudaki Müslüman sayısı, toplumla doğru orantılı değil.'

 

 

Savunma bakanlığı, personel ihtiyacının karşılanması amacıyla sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı.

Hazırlanan tanıtım filminde, bir kadın asker adayının "Müslüman kimliğimle orduda görev yapma fırsatım var mı?" sorusuna yer verildi. Böylelikle Belçikalı Müslümanlar, silahlı kuvvetlere katılmaya çağrıldı.

 

 

Belçika Savunma Bakanlığı insan kaynakları bölümünden Yarbay Sandra Bertocchi, yeni kampanyada neden Müslümanları hedef aldıklarını, "Toplumun yansıması olmak istiyoruz" sözleriyle açıkladı.

Yarbay Bertocchi, Flamanca yayımlanan De Morgen gazetesine yaptığı açıklamada, Belçika toplumunun önemli bir bölümünü Müslümanların oluşturduğunu vurguladı.

Bertocchi, "Müslümanlar, toplumunuzda güçlü şekilde temsil edilen bir gruptur. Biz bütün inanç gruplarına karşı tarafsızız. Hâlâ basmakalıp bir savunma görüntüsü var. Biz toplumun yansıması olmak istiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 12 milyon nüfusa sahip olan Belçika'da Müslümanların oranı yüzde 7,6 olarak tahmin ediliyor.

Ancak soyadı tahminine göre, ordu mensuplarının sadece yüzde 0,5'i Müslümanlardan oluşuyor.

Belçikalı yarbaya göre, ordudaki Müslüman sayısı, toplumla doğru orantılı değil.

Bertocchi, Müslümanlara yeterince ulaşamadıklarını belirterek, "Ülkemizde zorunlu askerlik yok. O yüzden ilk adımı bizim atmamız gerekiyor. Bu nedenle sosyal medya üzerinden çaba harcıyoruz." dedi.

İnsan kaynakları yetkilisi, Belçika ordusunun, değişik inanç gruplarını çekebilmek için uzun süredir imam ve haham istihdam ettiğini de söyledi.

Yarbay Sandra Bertocchi'nin verdiği bilgiye göre, önümüzdeki yıllarda yaşanacak emeklilikler nedeniyle Belçika ordusu ciddi bir personel kaybıyla karşı karşıya.

Teknik, tıbbi ve bilgi işlem alanlarında ortalama 2 bin yeni personele ihtiyaç var. Bertocchi, yüzde 8,5 olan kadın personel sayısını da arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Belçika ordusu, geçen yıl bin 700 yeni personel aldı. Orduda, 31 bin asker ve yaklaşık 2 bin sivil personel bulunuyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 18
  • Usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi olur...uyanik olmak lazim...
    Cevapla
  • çetin 450 4 yıl önce Şikayet Et
    Çanakkale misali.... müslümanın karşısina müslümani çıkarıp birbirine kırdıralım zihniyeti olabilir! ABD ordusunda da var ama çok dikkatli olmak lazım.
    Cevapla
  • İs... 4 yıl önce Şikayet Et
    Süfyan nedir. Bilen varmı hiç!!! İman edenler Allah yolunda savaşırlar. Kâfirler ise tağutun yolunda savaşırlar. (Öyleyse) şeytanın dostlarıyla savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi pek zayıftır. (4/Nîsa 76) Tağut kavramı için bk. 2/Bakara, 256. ► Fitne/şirk sonlanıncaya ve dinin/otoritenin tamamı Allah’ın oluncaya dek onlarla savaşın. Şayet (şirkten) vazgeçerlerse, şüphesiz ki Allah, yaptıklarını görendir. (8/Enfâl 39)
    Cevapla
  • değil mi ? 4 yıl önce Şikayet Et
    gavur memlekette müslüman bir asker olmak, eşini aldatmak gibidir. müslüman ancak kendi ülkesine hizmet etmeli
    Cevapla
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan kefereler sizi. Sözde kendinizi müslüman dünyasını askere alacak kadar müslümanlara güvenip yakın görüyorsunuz öyle mi? Bizde yedik! Bırakın bu algı yönetimi stratejilerini, bir müslüman aynı delikten iki defa sokulmaz. En azından Türkiye de yaşayan bizler bu basit algı yönetimi stratejilerinizi ye-me-yiz...!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi