Trump'tan açıklama: Özür diledi, görüşmek istiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kendisine gönderdiği mektupta kısa menzilli füze denemeleri için ''özür dilediğini'' ve Kim ile çok yakında görüşmeyi umut ettiğini belirtti.

Trump'tan açıklama: Özür diledi, görüşmek istiyor
Trump'tan açıklama: Özür diledi, görüşmek istiyor
GİRİŞ 10.08.2019 18:53 GÜNCELLEME 11.08.2019 01:22
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Trump, Twitter hesabından Kim'in kendisine gönderdiği mektupla ilgili açıklamalarda bulundu.

Donald Trump, ''Kim, bana gönderdiği mektupta güzel bir şekilde ABD-Güney Kore ortak tatbikatı biter bitmez görüşmek ve müzakerelere başlamak istediğini iletti.'' ifadesini kullandı.



'SAÇMA VE PAHALI'

Mektubun uzun olduğunu ve Kim'in ''saçma ve pahalı'' tatbikatlardan şikayet ettiğini ifade eden Trump, "Kısa menzilli füze denemeleri için küçük bir özür de vardı ve denemelerin, tatbikatlara son verildiğinde biteceği yazıyordu. Kim ile çok yakında görüşmeyi umuyorum. Nükleer silahların olmadığı Kuzey Kore, dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Trump'ın açıklamaları, ikilinin, her yıl Eylül ayında New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu toplantıları sırasında bir araya gelebilecekleri yorumlarının yapılmasına neden oldu.

YORUMLAR 13
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silah sahibi bir ülke başka hiçbir ülkenin nükleer silah sahibi olmasını istemiyor. Bunun tek sebebi var.. ben her zaman askeri olarak güçlü olayım ve hep sizi yöneteyim arzusu...
    Cevapla
  • İstanbul-18 4 yıl önce Şikayet Et
    Olmayan nükleer silahlar yüzünden Irak'ı yok eden amerika, Kuzey Kore'ye karşı ne kadar barışcıl yaklaşıyor böyle. Anlaşılan K.Korenin petrolu yok.
    Cevapla
  • sado 4 yıl önce Şikayet Et
    biraz hateket istiyorum kim füze müze kaldır dandik patriot satacam.
    Cevapla
  • Hidir BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Cep herkülü Kim YOUNG; biz de seni bi adam bilirdik, megerse uzak doguda fuze atip catapat patlatip o bolgedeki ulkelerin TRUMP'tan milyonlarca dolarlik silah almasi projesinin bir parçasiymışsin !!!
    Cevapla
  • suleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika kendi fuzelerini kuzey korede deneme yapiyor,kuzey kore zaten bitmis amerika kullanıyor işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı