Dünyayı ayağa kaldıran haber: Cumhurbaşkanlığı Sarayını ele geçirdiler

Yemen'de, Güney Geçiş Konseyine bağlı Hizam Emni birlikleri, 4 gün süren çatışmalar sonucunda geçici başkent Aden'deki Maaşik Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ele geçirdi. Başkent Aden'de son 24 saatteki çatışmalarda 5 kişi öldü, 119 kişi yaralandı.

Dünyayı ayağa kaldıran haber: Cumhurbaşkanlığı Sarayını ele geçirdiler
Dünyayı ayağa kaldıran haber: Cumhurbaşkanlığı Sarayını ele geçirdiler
GİRİŞ 11.08.2019 15:14 GÜNCELLEME 11.08.2019 15:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Hizam Emni kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hizam Emni güçleri, stratejik devlet kurumları ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kontrolünü ele aldı.

 

 

Yetkililerin ve komutanların Suudi Arabistan'a ait zırhlı bir araçla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan ayrıldığı ve kentin kontrolünün tamamen Hizam Emni güçlerine geçtiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı korumalarının teslim olduğu, tarafsız kalan bazı birliklerin ise Güney Geçiş Konseyine bağlılıklarını açıkladığı ifade edildi.

 

 

Bölgedeki AA muhabirinin bildirdiğine göre, kentte çatışmalar da sona erdi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ikamet eden Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi liderliğindeki meşru hükümeti düşürme girişiminde bulunan BAE destekli Güney Geçiş Konseyi bünyesindeki Hizam el-Emni birlikleri, çarşamba gününden beri Aden'de hükümet güçleriyle savaşıyordu.

Yemen'de 2011'de başlayan halk ayaklanmaları sonrasında, Kuzey ve Güney Yemen'in birleştiği 1990 yılı öncesindeki "ayrılık" fikirleri yeniden gündeme gelmiş ve "Güney Hareketi" adı altında ayrılıkçı bir hareket oluşmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ayağa falan kalkmadı bu haberle! Batılı ülkeleri zaten ilgilendirmiyor!
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Gorunen o ki cok az zamanda Irak, Filistin, Suriyeve Lubnan gibi Yemen de Iranin olacaktir.
    Cevapla
  • M.Semih TUBUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Haklısınız.Birçok batılı bu ülkenin yerini bile bilmez ve ilgilenmez.İlgilense ne olacak?Mani olabilecek mı? Hiç sanmıyorum.
    Cevapla
  • arif 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'dan yakındığına göre mutlaka bir CHP'li olmalısın, başka şansın yok.
    Cevapla
  • Ali Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi nasıl okudun anlamadım. BAE ye bağlı güçler ele geçirdi diyor. Sudan, Mısır, Yemen, Ürdün, Arabistan BAE'nin oldu. Siz hala İrandan söz ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Halk ayaklanması sonucu budur. Zalim dediğiniz adam size bu kadar zulüm etmemiştir. Ne namus kaldı ne ülkeniz. Deydi mi ayaklanmanız ???
    Cevapla
  • Gelecek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğuyu kim bölmeye çalışıyorsa, yemenide o psrçalamaya çalışıyor. Bae imiş. Kimlerin uşaklığını yaptığı zaten açık. Siyonizmin şimdiki oyunu. Kendini arkaya gizleyerek bizden birini kullanarak yapacağı canilikleri yaptırıyor. Yoksa yemene yahudi saldırsa islam alemi bu kadar tepkisiz olmaz. Almanyada cemi öne sürdüler. Abd de fetöyü öne sürdüler. Bu oyunlar hep tekrar edip duruyor. Sahi bizim oyun kurma zamanımız gelmedimi.
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel özetlemişsiniz.. Olay aynen bu.
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün Kurban Bayramı eyyyyy gafiller, Kurban Bayramı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı