Güney Kore, Aden'e 300 asker gönderiyor! Ama asıl hedef başka

Güney Kore, Somali kıyılarındaki Aden Körfezi'ne 300 ilave asker gönderme kararı aldı. Seul’un bu hamlesi, yerel basın tarafından ABD'nin Hürmüz Boğazı'nda İran’a karşı kurulmaya çalışılan uluslararası koalisyona Güney Kore’nin de katılmasına ilişkin bir hamle olarak değerlendirildi.

Güney Kore, Aden'e 300 asker gönderiyor! Ama asıl hedef başka
Güney Kore, Aden'e 300 asker gönderiyor! Ama asıl hedef başka
GİRİŞ 13.08.2019 11:22 GÜNCELLEME 13.08.2019 13:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Güney Kore'nin Cheonghae Birliğine bağlı 30’uncu tümeni bugün altı ay boyunca Somali kıyılarında korsanlıkla mücadele görevi için Aden Körfezi'ne gönderildi. Eylül ayında göreve başlayacak olan 300 asker, 2009'dan beri Aden Körfezi'nde bulunan Güney Kore’nin birliğine katılacak. Ancak yerel medya gönderilen askerlerin Hürmüz Boğazı’nda ABD tarafından oluşturulmaya çalışılan uluslararası koalisyona katılacağını iddia etti.

 

 

ABD resmen talep etti: Asker gönderin

ABD, Basra Körfezi ve Umman Körfezi'ni birbirine bağlayan stratejik su yolu olan Hürmüz Boğazı'nı güvence altına almak için koalisyon kurma kararı aldı. ABD hükumeti geçtiğimiz haftalarda Avustralya, Fransa, Almanya, Japonya, Norveç, Güney Kore ve İngiltere’nin koalisyona katılmaları için çağrıda bulunmuştu.

 

 

Öte yandan Mayıs'tan bu yana Hürmüz Boğazı'nda birkaç ticari tanker saldırıya uğradı. ABD ve müttefikleri, İran'ı olaylardan sorumlu tuttu. İran hükumeti ise iddiaları reddetti. Gerginlik, Washington’un uçak gemisi, Patriot füzeleri, B-52 bombardıman uçakları, F-15 savaş uçakları ve USS Mason muhribini bölgede konuşlandırılması ile zirveye çıktı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    vuney kore sen bir daha bölünmek istiyorsun galiba.
    Cevapla
  • çözüm isyeyen 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD kendisiyla beraber diğer ülkeleri de yokuşa sürüyor.
    Cevapla
  • çıkarımcı 4 yıl önce Şikayet Et
    ıraka abd ile girdi ırak petrolünden pay aldı ilerisi için yatırım yapıyor iranı da karıştırırlarsa iran petrolünden de pay alma hevesindedir. Çıkarı olmasa niye gitsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek