Köpeğin yaladığı kadın uzuvlarını kaybetti

Amerika'da köpeğinin salyasıyla hastalanan kadının elleri ve ayakları kesildi. Kan testleri, enfeksiyonun köpeklerin salyalarında yaygın biçimde bulunan "capnocytophaga canimorsus" bakterisinden kaynaklandığını ortaya çıkardı.

Köpeğin yaladığı kadın uzuvlarını kaybetti
Köpeğin yaladığı kadın uzuvlarını kaybetti
GİRİŞ 13.08.2019 13:08 GÜNCELLEME 14.08.2019 14:02
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kolundaki çiziği yalayan köpeğinin salyasından mikrop kapan kadının elleri ve bacakları kesildi.Cerrahlar komadayken kangren olan Marie Trainer’ın hayatını kurtarmak için uzuvlarını kesmek zorunda kaldı. ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan 54 yaşındaki Trainer’ın iki köpeğinden biri kolundaki çiziği yalayınca enfeksiyon kaptığı ve bu durumun bağışıklık sisteminin çökmesine neden olduğu düşünülüyor. Mayısta hasta hissetmeye başladığında gribe yakalanmış olabileceğini düşünen Trainer ateşinin endişe verici şekilde yükselmesiyle hemen hastaneye kaldırıldı.

 

 

KANGREN OLDU

Kan zehirlenmesi, karaciğer ve böbrek yetmezliği yaşayan Trainer bilinci yavaş yavaş kapanırken el ve bacaklarında şiddetli acı hissettiğini söyledi. Kendi başına nefes alamayan Trainer yaşam destek ünitesine bağlandı ancak saatler içinde el ve bacaklarında kangren ve nekroz başladı. Trainer’ın kaldırıldığı hastanede pratisyen hemşire olan üvey kızı Gina Premier, "Yeni belirtiler baş gösteriyordu ve belirtiler çok hızlı kötüleşiyordu" dedi. Kan testleri, enfeksiyonun köpeklerin salyalarında yaygın biçimde bulunan "capnocytophaga canimorsus" bakterisinden kaynaklandığını ortaya çıkardı. Aultman Hastanesi bulaşıcı hastalık bölümü tıp direktörü Margaret Kobe, yaptığı açıklamada, "Bu bakteriye köpeklerin ağzında ya da ağız florasında sık rastlanır. Bir ısırık ya da bazen sadece salyayla temas halinde bulaşabilir" diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR 31
  • fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Evt dogru dur burada da bitane kadin herseyi kaybeti kesildi kolari bacaklari ne yaziki oluyor.
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi köpeklerden uzak duralım,peki ya kendi ırkımızdan ,insanlardan....bi zaman önce Çin Gribi dedikleri şeyden birçok insan ölmüştü ve bulaşması için bir el sıkışma,öpüşme kişinin hapşırması kafiydi,sonra tedavisi olmayan aidis ve hepetit c,bulaşması için bir damla tükrük yada kan kafi,artık pek görülmesede veremde kolay bulaşan bir hastalık.ve en ufak temasla bulaşan daha birçok hastalık. demek asıl mühim olan önlem almak,bizi bu hastalıklardan kurtaran aşılar ve dikkat. aynı hassasiyeti ve bakımı köpeklerede gösterirsek pekde korkulacak birşey yok.körlere rehberlik eden birçok köpek var,bir kör bile hastalık kapmadan köpekle yaşıyabiliyor yani.
    Cevapla
  • Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaçtane köpeginiz var merak ettim
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    saçmalamışsın
    Cevapla
  • Erol Ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte İslamın Evlerde Köpek Hassasiyeti. Bazılarına Anlatamıyoruz. Biz köpek ve Domuz Düşmanı değiliz.Ne kadar yıkarsan yıka. Sadece Köpek kirden temizlenir. Mikroplardan değil. Teşekkürler İslam Bizi bu konuda uyardığın için
    Cevapla
  • volkan35 4 yıl önce Şikayet Et
    köpek özgürlüğüne düşkündür onu eve hapsetmek zulümdür,hayvanın doğasına aykırıdır esas bu açıdan bakılmalıdır
    Cevapla
  • papatya 4 yıl önce Şikayet Et
    köpek besleyenlere duyurulur.
    Cevapla
  • Sabır 4 yıl önce Şikayet Et
    Duyduk ne olmuş yani milyonda bir oda ıspat yok halen.
    Cevapla
  • Artuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca köpek dışkısında bulunan yumurtalar da zararlı özellikle bebekler için feci sonuçları var. İslam neyi kural koymuşsa vardır Rabbimin sonsuz bildiği diyeceksin kardeşim.
    Cevapla
  • volkan35 4 yıl önce Şikayet Et
    kist hidatik.karaciğerde yerleşir kist yapar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı