Avrupa'dan HDP açıklaması! Türkiye'ye iki ayrı tarih verdiler

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Anders Knape, Türkiye'de belediye başkanlarının görevden alınmasından derin endişe duyduklarını açıkladı.

Avrupa'dan HDP açıklaması! Türkiye'ye iki ayrı tarih verdiler
Avrupa'dan HDP açıklaması! Türkiye'ye iki ayrı tarih verdiler
GİRİŞ 20.08.2019 13:04 GÜNCELLEME 20.08.2019 13:42
Bu Habere 224 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Anders Knape, Türkiye’de Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarının görevden alınma kararından "derin endişe duyduğunu" açıkladı.

 

 

HDP kararı sonrası AB'den peş peşe Türkiye açıklamaları

Knape yazılı açıklamasında, "Bu belediye başkanları, Türk halkının özgür ve adil iradesinin sonucu olarak seçildi. Geçmişte de kongre, Türkiye'de seçilmiş yerel yöneticiler hakkında haddinden fazla yasal işlemler uygulanmasından ve bu kişilerin yerine devletin tayin ettiği yetkililerin göreve getirilmesinden dolayı endişelerini dile getirmişti. Bu uygulama, yerel demokrasilerin doğru düzgün işlemesine zarar vermektedir" ifadesini kullandı.

"GÖREVDEN ALINAN BAŞKANLARIN YERİNE DEVLETİN BİR TEMSİLCİSİNİ ATAMAKTANSA..."

Kongre'nin aldığı tavsiye kararlarına atıfta bulunan Knape, görevden alınan başkanların yerine devletin bir temsilci ataması yerine bunu belediye meclislerinin yapması gerektiğini söyledi.

İKİ AYRI TARİH VERDİLER

Knape, Kongre Başkanlık Divanı'nın görevden alınmaları yakından izlediğini ve 11 Eylül'de Strasbourg'da düzenlenecek toplantıda konuyu ele alacağını söyledi. Knape, Kongre'den bir izleme heyetinin 1-4 Ekim tarihleri arasında Avrupa Yerel Yönetimler Sözleşmesi'ne uyulup uyulmadığını incelemek için Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 224
  • Serbülent Arıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Size ne kardeşim bizim hukuki süreçlerimizden. Endişe duyuyorlarmış. Siz kimsiniz ki devlet işlerimizi sorguluyor inceliyor ve beyanat veriyorsunuz. Fikrinizi soran mı oldu?
    Cevapla
  • Elazığlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Derin endişeliler çünkü ülkemizin bölünmesi için çalışan hainler kendi adamları
    Cevapla
  • Simsek 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye niye bir inceleme heyeti avrupaya göndermiyor. PKK Avrupada at oynatiyor hatta Brükselde BM de Sergi actigini Cadir kurdugunu unutmayin.
    Cevapla
  • berat 4 yıl önce Şikayet Et
    hepinize mehter gelsin....
    Cevapla
  • dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa derin endişe duymuşsa ozaman doğru yoldayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi