'İklim katedral olsaydı onu çoktan kurtarmış olurduk'

Fransa'da bu hafta sonu gerçekleşen G7 zirvesin 'çevreci gruplar ve anti kapitalistler' tarafından protesto edildi. Hendaye kasabında gerçekleşen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı eylemlerde nisan ayında yanan Notre Dame Katedrali için toplanan 850 milyon Euro bağış hatırlatılarak iklim krizi için adım atmayan dünya liderleri eleştirildi.

'İklim katedral olsaydı onu çoktan kurtarmış olurduk'
'İklim katedral olsaydı onu çoktan kurtarmış olurduk'
GİRİŞ 25.08.2019 10:07 GÜNCELLEME 25.08.2019 10:08

France 24'ün aktardığına göre, G7 öncesi toplanan anti kapitalist ve çevreci gruplar zirveye barışçı bir protesto düzenleyeceklerini duyurdu. Cumartesi günü 9 binden fazla kişi Fransa ile İspanya sınırındaki köprüye doğru olaysız bir yürüyüş gerçekleştirdi. 

 

AFP'nin aktardığına göre, Bayonne kentine varıldığında ise toplu yürüyüş dağılmaya ve sloganlar atılmaya başlandı. Hazır durumda bekleyen güvenlik güçlerinin kurduğu barikatlar protestocular tarafından aşılmaya çalışıldı. Güvenlik güçleri kalabalığın dağılması için biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. 

Gözaltılar olduğu biliniyor fakat yerel yetkililer henüz gözaltı sayısı vermedi. 

"İKLİM KATEDRAL OLSAYDI ONU ÇOKTAN KURTARMIŞ OLURDUK"

Fransa'da zirvenin gerçekleştiği Biarritz'e yakın olan Hendaye kasabasında ise yaklaşık 15 bin kişinin toplandığı eylemler gerçekleşti. "Devlet'in başı, harekete geç, Amazon yanıyor" sloganlarıyla yürüyen grup "İklim katedral olsaydı onu çoktan kurtarmış olurduk" pankartıyla Nisan ayında yanan Notre Dame Katedrali için toplanan 850 milyon Euro'luk bağışa gönderme yaptı. 

KAYNAK: T24
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar