Dorian Kasırgası Bahamalar'da 5 can aldı!

Atlas Okyanusu üzerinde başlayan ve ilk önce Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası nedeniyle 5 kişi yaşamını yitirdi, 21 kişi de yaralandı. En yüksek düzey olan "Kategori 5"te seyreden kasırganın hızı 295 km'yi buldu. ABD'nin Florida eyaletine doğru ilerleyen kasırga nedeniyle arka arkaya uyarılar yapıldı

GİRİŞ 03.09.2019 07:51 GÜNCELLEME 03.09.2019 09:55
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Atlas Okyanusu'nda ilerlemeye devam eden ve Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası, 5 kişinin ölümüne ve en az 21 kişinin yaralanmasına neden oldu.

 

 

Bahamalar'da etkili olan ve hızı saatte 295 kilometreyi bulan kasırga, şu ana kadar bölgeyi etkisi altına alan en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçti.

Bahamalar Başbakanı Hubert Minnis, Dorian Kasırgası nedeniyle 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ve en az 21 kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

 

Şiddetli rüzgar ve yağmur, Bahamalar'da ciddi tahribata yol açtı.

ABD'nin güneydoğu sahillerine 4'üncü kategoride yaklaşan Dorian Kasırgası'nın pazartesi günü akşam saatlerinde Florida sahillerinde etkili olması bekleniyor.

FLORİDA'YA DOĞRU İLERLİYOR

Bahamalar’ı vuran Dorian Kasırgası, ABD’nin Florida eyaletine doğru ilerliyor. Hızı yaklaşık 260 kilometre olan kasırganın, eyaleti doğu kıyısından vurması bekleniyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, dün kasırganın kategorisini en yüksek kategori olan 5’inci seviyeye yükseltmişti. Bahamalar’da toplam 13 bin ev kasırga yüzünden yerle bir oldu.

NASA YENİ GÖRÜNTÜSÜNÜ YAYINLADI

ABD’nin hazırlıklarını sürdürdüğü ve çok sayıda tahliyenin yapılmasına neden olan Dorian Kasırgası, Bahamalar üzerinde NASA tarafından uzaydan görüntülendi.

Bahamaları şiddetli yağmur, sert rüzgârlar ve yüksek dalgalarla 2 gün boyunca etkisi altına alması beklenen ve ‘Kategori 5’e yükseltilen Dorian Kasırgası, NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonu tarafından görüntülendi.

Bahamalar üzerinde ilerleyen kasırganın hızının 295 kilometreye ulaştığı açıklandı.

"EVLERİNİZDE ERZAK VE SU DEPOLAYIN"

Florida’ya ulaşması beklenen kasırga için eyalette hazırlıklar yapılmaya başlandı. Florida Valisi Ron de Santis, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, kasırganın Florida’ya yaklaştıkça güçlendiğini ve özellikle eyaletin doğu kıyısında oturanların evlerinde su ve erzak depolaması gerektiğini yazdı.

40 MİLYAR DOLAR ZARAR VEREBİLİR

İsviçreli araştırma şirketi UBS Group’un açıklamasına göre, Dorian Kasırgasının ABD’ye maliyetinin en az 25 milyar dolar olacağı, verdiği zarara göre maliyetin 40 milyar dolara çıkabileceği bildirildi.

YORUMLAR 20
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçende yine böyle 20 milyarlık zarar olmuştu, 1 milyarlık yardım göndermişti Araplar.
    Cevapla
  • Doğu 4 yıl önce Şikayet Et
    Maliyet kısmı önemli değil, Saud Prince Solomon, maliyeti karşılar, efendisi ABD'ye, inşaatlarda çalışıp alnının teriyle kazanıp biriktirdiği milyar dolarları bir imzayla verir.
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    40 milyar dolar.işte böyleçıkar sizden.s400 e gerek yok.
    Cevapla
  • yörükoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bişey olmaz. trampet bae ve suudlara kitler faturayı
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    YA ALLAH YA KAHHAR Kasırganın şiddetini artır ABD yi yerle bir olmasını nesip et AMİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi