Butto, 'sorumlusu Müşerref' demiş

Butto'nun Amerikalı sözcüsüne gönder-diği e-postada, "Başıma birşey gelirse, sorumlu Müşerref'tir" dediği ortaya çıktı. Yeterli güvenliğin sağlanmadığı konusunda sert suçlamalar var:

Butto, 'sorumlusu Müşerref' demiş
Butto, 'sorumlusu Müşerref' demiş
GİRİŞ 28.12.2007 09:59 GÜNCELLEME 09.11.2018 12:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Pakistan'ın Ravalpindi kentinde dün öldürülen muhalif lider Benazir Butto'nun Pakistan'da başına birşey gelmesi halinde bunun sorumlusunun Devlet Başkanı Pervez Müşerref olacağını söylediği ileri sürüldü.

Amerikan CNN televizyon kanalı, Butto'nun Amerikalı sözcüsü Mark Siegel'e gönderdiği bir elektronik postada, "Pakistan'da başıma birşey gelirse,sorumlusu Müşerref'tir" yazdığını ortaya çıkardı.

Haberde, Butto'nun söz konusu mesajda, "Kabadayıları, bana kendimi tehlikede hissettiriyorlar" dediği ve kendisinin talep ettiği ancak Müşerref tarafından sağlanmayan güvenlik önlemlerini ayrıntılarıyla anlattığı belirtildi.

Butto'nun, Karaçi'de kurtulduğu saldırıdan bir hafta sonra, 26 Ekimde yazdığı mesajda, "özel ya da camları filtreli araçların ya da beni korumak için 4 araçlık bir polis eskortunun kullanılmasının yasaklanması onun onayı olmadan mümkün değil" dediği belirtilen haberde, İslam ve Batı hakkında bir kitabın redaksiyonu için kendisiyle birlikte çalışan Mark Siegel'den, öldürülmesi halinde bu mesajı kamuya açıklamasını istediği de kaydedildi.

Siegel de CNN'ye verdiği demeçte, Butto, "talep ettiği güvenlik önlemlerinin kendisine verilmemesinden çok endişeli olduğunu söyledi" dedi ve "O sadece eski bir başbakan olarak hakkı olanı istedi. Ancak istedikleri reddedildi" diye konuştu.

Siegel, Butto'ya sağlanan güvenliğin yetersiz olduğunu belirtirken, Pakistan'ın ABD'Deki Büyükelçisi Mahmud Ali Durrani ise bu açıklamaları reddetti ve "Pakistan hükümeti, gereken bütün güvenliği sağlamıştır" dedi.

KORUNMA GEDİĞİ

Pakistanlı Emekli Orgeneral Hamid Gül, "Butto'ya gereken korunma olanakları verilmedi. Zaaf var. Cep telefonları sinyallerinden dahi teröristler izini sürer. Bu telefon sinyallerini bozacak aygıt Butto'ya sağlanmadı. Onun öldüğü Ravalpindi mitinginde intihar suikastçısı ve bombacısı nasıl oldu da güvenlik barikatlarını yararak yakından ateş edebildi" dedi.

MÜŞERREF'İN SÖZÜ

Uzmanlar, Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, ülkenin Hindistan'la birlikte İngiltere'den eş zamanlı bağımsızlığını kazanmasından beri, yani 60 yıldır düştüğü en vahim krizde denetimini sağlamak için çok dikkatli davranacağını belirtiyor. Ülkede 3 gün yas ilan edildi. Müşerref, Butto'nun teröristler tarafından öldürüldüğünü söyledi ve terörle mücadelede gösterdiği çabayı iki katına çıkarma sözü verdi. Müşerref, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, halka, destek vermeleri çağrısında bulundu ve 'Kararlılığımı vurguluyorum. Ulusa, birlik olma çağrısında bulunuyorum. Ülkeyi bu teröristlerden temizleyinceye kadar durmayacağız' dedi.

PEŞAVER'DE BİNLERCE KİŞİ TOPLANDI

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde, dün suikasta uğrayan eski başbakanlardan Benazir Butto yandaşlarından yaklaşık 4 bin kişinin toplandığı ve yüzlercesinin Devlet Başkanı Pervez Müşerref yanlısı partinin kentteki bürosunu yağmaladığı haber veriliyor. AP ajansı, göstericilerden yüzlercesinin parti bürosundaki mobilyaları, malzemeleri ateşe verdiğini bildirdi. Parti bürosunun saldırı sırasında boş olduğu, olaylarda yaralanan olmadığı kaydedildi. Suikastın ardından dün öfkeli Butto yandaşları sokaklara dökülmüş, ülke genelinde araçların, dükkanların ateşe verildiği şiddet olaylarında 10 kişi ölmüştü.

 

  • İLİŞKİLİ HABERLER
YORUMLAR 6
  • ARSLAN YILMAZ 16 yıl önce Şikayet Et
    MİAD I BİTENİ PAKETLİYORLAR. Evet Benazir Butto da öldürüldü. Benazir i kim öldürdü. Müşerref in işine gelmez bence. Çünkü bundan sonra halk o ndan daha da nefret eder. Aklıma gelen şey. Acaba Miad\'ı doldu da Paketlediler mi? Kim mi? Oraya gönderenler.
    Cevapla
  • ali şükür 16 yıl önce Şikayet Et
    kuzu yok artık. herkes kurt olmus tılkı olmaya terfı beklıyor dunyada!
    Cevapla
  • atabey paşa 16 yıl önce Şikayet Et
    ^^^^^^^^. Patlattılar diyorum,çünkü,bu kadar kalabalık içerisinde buttonun yakınına giremiyeceğini biliyorlardı. Kargaşa yaratılması bu işi tertipliyenler için yeterliydi. Zaten işi kendileri görecekti. İntiharcı bu olayda hedef saptırması olacaktı. Abd’li askerlerin ırak’da aracı olan herhangi birini çevirip soruşturma yapacağız iddiası ile karakola almaları,bu arada gariban içeri alınırken bahçede park halinde olan aracına yüklü miktarda bomba yerleştirerek:Tamam,sorun yokmuş gidebilirsin diye salıvermeleri.
    Cevapla
  • atabey paşa 16 yıl önce Şikayet Et
    ^^^^^^^^. İlk ateşlemenin ardından panik oluşabilir kalabalıkda. Ama şoku atlatan birileri mutlaka o an müdahele eder. Hem neden önce ateş ediyosun?! Yaklaşarak bombayı patlatabilirsin!. Şimdiye kadar yapılan bütün intihar olayları bu türden duyulmuştur. Bence butto,ya yakınında birisi,yada bir yerlerden suikast silahı ile vuruldu kafasından! Sonrasındada suikastcının üzerindeki düzeneği uzaktan patlattılar. Düzenek diyorum,şimdi öyle düzenekle varki,kendi çok küçük ve hafif,fakat gücü öldürücü.
    Cevapla
  • atabey paşa 16 yıl önce Şikayet Et
    ^^^^^^^^. Buttonun ortadan kaldırılması,bir çok devletin ve iç rekabetin tasfiye etmek istemesinden kaynaklanıyor olabilir. Pakistanı karıştırmakda çıkarı olan devletlerde,içerde çıkarına dokunanlarda olabilir! Kim yapmış olursa olsun,öldürülme şekli öyle tek kişinin intihar saldırısı gibi görünmüyor bana göre! Elinde uzun namlulu bir silan,hedef 50 mt mesafede,silahı çıkarıyosun,hedefe tutuyosun,(isabet oranın çok düşük)ve nedense önce ateş etmeyi düşünüyosun,sonra kendini patlatıyosun. Buna izin vermezler!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı