Butto'ya suikastı El Kaide üstlendi

El Kaide, Benazir Butto'nun öldürüldüğü saldırının sorumluluğunu üstlendi. Pakistan İçişleri Bakanlığı suikastta El Kaide bağlantısından haberdar olmadıklarını açıkladı.

Butto'ya suikastı El Kaide üstlendi
Butto'ya suikastı El Kaide üstlendi
GİRİŞ 28.12.2007 09:31 GÜNCELLEME 28.12.2007 09:31
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Pakistan'da yayın yapan ARY özel kanalındaki haberde, El Kaide'nin saldırıyı üstlendiği belirtildi. 54 yaşındaki Butto, dün bir intihar bombacısının kurşunuyla hastanede can vermişti.


PAKİSTAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: SUİKASTTA EL KAİDE BAĞLANTISINDAN HABERİMİZ YOK


Pakistan İçişleri Bakanlığı, eski başbakanlardan Benazir Butto'nun öldürülmesinin El Kaide terör örgütü tarafından üstlenilmesinden kısa bir süre sonra, suikastta El Kaide bağlantısından haberdar olmadıklarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Hükümet, suikastın El Kaide ile bağlantısından haberdar değildir" denildi. Pakistan'da yayın yapan ARY özel kanalındaki haberde, El Kaide'nin saldırıyı üstlendiği belirtilmişti. 54 yaşındaki Butto, dün bir intihar bombacısının kurşunuyla hastanede can vermişti.


PAKİSTAN GEÇİCİ BAŞBAKANI SOOMRO: "GENEL SEÇİMLERİN OCAKTA YAPILMASI PLANINDA DEĞİŞİKLİK YOK"


Pakistan'da geçici Başbakan Muhammed Miyan Soomro, genel seçimlerin 8 Ocakta yapılması planında bir değişiklik olmadığını, seçim takviminin hala geçerli olduğunu bildirdi. Soomro, eski başbakanlardan Benazir Butto'nun dün suikasta uğramasının ardından genel seçimlerin zamanı konusunda bir karar alınıp alınmadığı yönündeki gazetecilerin sorusu üzerine, "Hayır, henüz (bir karar) alınmadı. Seçimlerin ilan edilen tarihi geçerli" dedi. Soomro, Pakistan'da genel seçim kararının ardından 16 kasımda geçici başbakanlık görevine getirilmişti.


İLİŞKİLİ HABERLER













  • Butto, 'sorumlusu Müşerref' demiş

  • Benazir Butto'nun son GÖRÜNTÜSÜ

  • AFP muhabiri Butto'ya saldırıyı anlattı

  • Benazir Butto'nun son sözleri-Video
  • YORUMLAR 39
    • erzıncanlı görkem 16 yıl önce Şikayet Et
      DUR MİRZA!!!. editör kardeş lütfen şu mirza budarnayev denen adamın yorumlarını yayınlamayın.ayıptır yahu.herşeyle kafasına göre dalga geçiyor,kendısını çok bilmiş sanan ukalanın biri bu
      Cevapla
    • co dalton 16 yıl önce Şikayet Et
      ALPEREN KUYT. yazdıkların kuyruklu yalan. osmanlıya laf edenler, bu devletin osmanlının yıkıntısı olduğunu unutmasınlar. ATATÜRK DE Bİ OSMANLI SUBAYI İDİ. kendi işinize her gelen lafı atatürk e mal etmeyin. pakistan dediğin devlet senin kurtuluş mücadelene en büyük desteği vermiş, halkı varını yoğunu satıp parasını osmanlıya göndermiştir. siz ve sizin gibiler bakar kördür. konunun el kaide ile uzaktan yakından hiç bir alakası yoktur. el kaide ne alaka- butto ne alaka. müslümanlara ne kadar kolay çamur atıyorsunuz.
      Cevapla
    • münevver seyrek 16 yıl önce Şikayet Et
      . NEREDE BİR ÇATIŞMA BİR İSYAN VARSA ORADA ABD VAR.Bu kadın pakistana geri döndüğünden beri ölenlerin sayısı çok fazla.kendisini yok etmek için de çok fazla insan öldü.Pakistan a yazık oluyor.Diğer müslüman ülkelerin başına gelenlerden de mi ibret almıyorlar?
      Cevapla
    • Hain Evlat 16 yıl önce Şikayet Et
      KOMİK YORUMCULAR. pakistanın yobazlığını reddetmek yerine herzaman topu taca atalım ve abd yaptı diyelim, işte kaçışın yolu bu bizden bir halt olmaz
      Cevapla
    • mevhibe inal 16 yıl önce Şikayet Et
      Kime yariyor?. ISGAL icin mazeret bulmaya calisanlara yariyor. Ulkelerin petrolunu, suyunu, gazini, Nukleer gucunu, stratejik gucunu... elinde tutmak isteyen Uluslararasi guclere yariyor. Bir taraftan somurup, bir taraftan sucu Muslumanlara atanlarin palavralarina kimse inanmiyor artik.
      Cevapla
    Daha fazla yorum görüntüle
    DİĞER HABERLER
    Öğretmenlere bir müjde daha! Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay
    Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması: Biz ateşkesi kabul ettik