Iraklı Kürtler Türkiye'nin tecrübesinden faydalanmak istiyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Türkiye'nin seçim şeffaflığı ve seçmen kayıtlarına ilişkin tecrübesinden faydalanmak istiyor.

Iraklı Kürtler Türkiye'nin tecrübesinden faydalanmak istiyor
Iraklı Kürtler Türkiye'nin tecrübesinden faydalanmak istiyor
GİRİŞ 05.09.2019 13:36 GÜNCELLEME 05.09.2019 13:37

IKBY Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Şirvan Zırar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin seçmen kütüğü listeleri ve seçim şeffaflığı konusundaki deneyimine dikkati çekti.

 

 

Bir süre önce Ankara'da Yüksek Seçim Kurulunu (YSK) ziyaret ettiklerini belirten Zırar, "Türkiye'de devletin elinde seçmen bilgileri var. Bizim gibi aylarca seçmen listelerinin güncellenmesiyle uğraşmıyor. Türkiye'nin seçmen kütüğünün hazır olması kimsenin eleştirisine mahal bırakmıyor." dedi.

IKBY'nin sağlıklı ve güncel bir seçmen kütüğü sistemine sahip olması isteğini dile getiren Zırar, bu konuda YSK'yi örnek alarak Türkiye'nin seçim tecrübesinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

 

 

Zırar, IKBY'de halkın taleplerini karşılayacak yeni bir seçim yasasına da ihtiyaç olduğunu belirtti.

Komisyon olarak seçim yasasıyla ilgili bir proje hazırladıklarını ve yakında Meclise sunacaklarını söyleyen Zırar, konuyu Birleşmiş Milletler Irak Temsilciliği yetkilileri ve IKBY Meclisindeki Anayasa Komisyonuyla ele alacaklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonrada, tekrar pusu kurup, arkadan vurmak istiyorlar.. Şapka düştü, kel göründü..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli rehineler Hamas'tan sır gibi saklamıştı: Gerçekler teslim edilince ortaya çıktı!
Can Holding soruşturmasında gözaltına alınan isim dikkat çekti: Türk masonlarının lideri!