Erdoğan'ın resti sonrası harekete geçtiler! İlk ses geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamalarda "Suriye'de Güvenli Bölge oluşturulmadığı takdirde kapıları açmak zorunda kalabiliriz.'' demesi üzerine Avrupa Birliği'nden (AB) ilk tepki geldi. Hollanda Başbakanı Rutte, "Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı ile ilgili AB'nin anlaşmayı uygulaması konusunda Türkiye'nin memnuniyetsizliğini görüşmek gerekir." dedi.

Erdoğan'ın resti sonrası harekete geçtiler! İlk ses geldi...
Erdoğan'ın resti sonrası harekete geçtiler! İlk ses geldi...
GİRİŞ 06.09.2019 21:17 GÜNCELLEME 06.09.2019 21:21
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı ile ilgili AB'nin anlaşmayı uygulaması konusunda Türkiye'nin memnuniyetsizliğini görüşmek gerekir." dedi.

 

 

Başbakan Rutte, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki gelişmelerle ilgili dün yaptığı açıklamaları tehdit olarak görüp görmediği yönündeki soruya, Erdoğan'ın açıklamalarını farklı algıladığı cevabını verdi.

Rutte, "AB ve Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı ile ilgili AB'nin anlaşmayı uygulaması konusunda Türkiye'nin memnuniyetsizliğini görüşmek gerekir. Bu da AB Komisyonu ile Türkiye arasında olması gereken bir görüşmedir." ifadesini kullandı.

 

 

''BURADA YUNANİSTAN VE AB'NİN DE ROLÜ VAR''

Türkiye'de çok sayıda Suriyeli sığınmacının bulunduğunu ve bunun büyük bir çalışma olduğuna dikkat çeken Rutte, "Suriye dışında bulunan Suriyelilerin büyük bölümü Türkiye’nin güneyinde olan mülteci kamplarında ve özellikle toplum içerisinde bulunuyor. Ben Türk makamlarının bunu iyi bir şekilde yönetmek için ellerinden geleni yaptığı görüşündeyim. Mart 2016’da yapılan AB ve Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı çerçevesinde iş birliğini iyi yapacağımızı anlaştık. Burada Yunanistan ve AB’nin de rolü var." diye konuştu.

Erdoğan'ın daha önce de benzer açıklamalar yaptığını hatırlatan Rutte, "Türkiye bu zamana kadar ağırlıklı olarak anlaşmaya iyi uydu. Bunun değişmesine yönelik bir neden görmüyorum ve Türkiye ile temaslar iyi. Türkiye AB-Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı altında hem finans hem de pratik yardımlar da aldı." değerlendirmesini yaptı. 

YORUMLAR 56
  • Konya 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfetmiş hazret
    Cevapla
  • neoturk 4 yıl önce Şikayet Et
    sizin bu Hareketlerinizden ENDISELIYIZ siz ilk önce kendi memnuniyesizliginizi görüsün, Türkiyeyi coook aricaksiniz
    Cevapla
  • turk vatandasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin baskanim acin lutfen kapilari oyle okumus meslek sahibini degil hepisine bizim mitimiz yokmu onlar organize etsin gocu can guvenligi olunca hepsi bosaltir bizim ulkemizi onlar da biraz ugrassin uzaktan teror sevicilikle olmuyor artik sevdiklerni alsinlar yanlarina ordada bizar baksinlar yok oyle
    Cevapla
  • Gönder aga 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu aç aç direkt aç bunları tarumar etmek için fırsatı kaçırma ozaman yunanı ve avrupayı görelim neyi bekliyoruz
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    zamanında kapılar açılsaydı bunların hepsi mum olurdu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!