ABD'li sözcüden 'Diyarbakır anneleri' sorusuna cevap!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere yönelik soruyu geçiştirdi. Ortagus terör örgütü PKK'nın adını anmadı.

ABD'li sözcüden 'Diyarbakır anneleri' sorusuna cevap!
ABD'li sözcüden 'Diyarbakır anneleri' sorusuna cevap!
GİRİŞ 13.09.2019 02:49 GÜNCELLEME 13.09.2019 03:01
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, bakanlıkta yapılan basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ortagus'a çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'den bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelere ilişkin yorumu soruldu.

 

 

Cevabında PKK terör örgütünden, HDP'den veya çocukların kaçırılmasından bahsetmeyen Ortagus, şu ifadeleri kullandı:

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DAN SÖZ ETMEDİ

Sözcü Ortagus "Orada olanların farkındayız. Bu sabah Avrupa masamızla bahsettiğiniz anneler tarafından yapılan söz konusu protesto hakkında konuştum. Bize genel anlamda protestolara ilişkin benzer sorular sorulduğunda, ABD'nin düşünce ve konuşma özgürlüğününün yanı sıra barışçıl protesto hakkını desteklediğini ifade ediyorum. Bu hakların, demokrasinin temelleri olduğuna inanıyoruz."

Çocuklarının dağa kaçırılmasında HDP'nin aracı olduğunu iddia eden Diyarbakır anneleri, evlatlarına kavuşma ümidiyle 3 Eylül'de partinin il binası önünde oturma eylemi başlatmıştı.

YORUMLAR 37
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz.
    Cevapla
  • Ender 4 yıl önce Şikayet Et
    Pardon Siz kimsiniz! sizi hiç alakadar etmez budurum Diyarbakır'ı Ortadoğudaki bataklıktan herhangi bir yermi sandınız Elbet birgün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Amerigalılara Demokrasi getirir
    Cevapla
  • c.cey 4 yıl önce Şikayet Et
    Acaba kaçırılan ABD vatandaşı olsaydı, nasıl bir tepki verirdiniz, düşünce özgürlüğümü derdiniz, binlerce tır silah desteği yaptıkları terör örgütünü nasıl tanımlamalarını bekliyorsunuzki ayrıca ABD li askerlerin güvenli bölge için gelmeleri ile terör faailiyetleri artmasında nasıl bir ilişki var acaba
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    'Kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz.' Dışarının demeç vermesine ihtiyacımız yok. Radikal çözümler üretmeliyiz. 1-Hdp kapatılsın,vekilleri yargılansın. 2-Kandil'e girilsin dümdüz edilsin halen orada pkk varlığı devam ediyor.3-Hdp li bütün belediyeler sıkı denetime tabi tutulup en ufak bir yanlışta savcılık soruşturma başlatsın.
    Cevapla
  • göbek 4 yıl önce Şikayet Et
    göbek bağımızı bi türlü kesemedik gitti ama...
    Cevapla
  • Meral Kalkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Salyalı ağızlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!