Suudi Arabistan'a bir saldırı daha! Ölü ve yaralılar var

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan'ın güneyindeki bir karargaha saldırı düzenlediklerini, olayda ölü ve yaralılar olduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan'a bir saldırı daha! Ölü ve yaralılar var
Suudi Arabistan'a bir saldırı daha! Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 19.09.2019 12:46 GÜNCELLEME 19.09.2019 13:13
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Husilere ait  El-Mesire televizyonununda yer alan habere göre, Husi milisler, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan bölgesinde yer alan bir askeri karargahı Zilzal-1 füzesi ve topçu ateşiyle vurdu.

 

 

ÖLÜ SAYISI PAYLAŞILMADI

Haberde saldırı sonucu Suudi askerlerinden ölü ve yaralılar olduğu öne sürülürken, bu konuda herhangi bir sayı verilmedi.

 

 

Suudi Arabistan makamlarından ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümete destek amacıyla sürdürdüğü hava operasyonlarıyla sivillerin toplu ölümüne yol açıyor. 

Birleşmiş Milletler tarafından haziran ayında hazırlanan rapora göre, Yemen'de 30 cephede devam eden çatışmalarda 2016'ının başından bu yana yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük şeytan abd
    Cevapla
  • adak 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikanin kurgusu nasılda işliyor yavaş yavaş ama bir gün bu oyun senin basini yakacak abd
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bombalamalar kesinlikle oyındur.ve siyonistlerin oyunu.abd yi irana saldırtmak istiyorlar.dikkat.israil iran güçlerini bahane ederek suriyeye saldırcaktır.suriyenin bir kısmı israil tarafından işgal edilecektir.oldu bittiyegetirecekler.abd bu işgali korumak için suriyeye çok ğst kurmuştur.trampı ikna edene kadar suudi arabistana saldıracaklardır.hatta kabeye saldırabilirler .iyi takip edilmelidir.dikkat suriye işgal edilmek isteniyor.bunca silahlar bunun için geldi.
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    yemende hergün suud katliam yapınca bu kadar gündem olmuyor. Çünkü onlar abd maşası
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi oldu. El altından pyd ye milyonlar verdiler. Güya suriye arap birliği üyesiydi, parmak oynatmadılar. Bizide kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Eden bulurmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı