'Dua edin 14 ayı atlatalım! Yoksa yedi buçuk saniyede sonumuz gelir'

Kaliforniya Üniversitesi Kamu Politikaları Profesörü ve Newsweek köşe yazarı Robert Reich, ABD Başkanı Donald Trump'ın artık rasyonel bir halde olmadığını ve tehlikeli şekilde "dengesiz" biri olduğunu, azledilmesi içinse artık çok geç sayılabileceğini yazdı.

'Dua edin 14 ayı atlatalım! Yoksa yedi buçuk saniyede sonumuz gelir'
'Dua edin 14 ayı atlatalım! Yoksa yedi buçuk saniyede sonumuz gelir'
GİRİŞ 19.09.2019 18:20 GÜNCELLEME 20.09.2019 11:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

80 yılı aşkın süredir yayın yapan dergide bugün yayınlanan köşe yazısında Robert Reich, Trump’ın "Grönland'ı satmadığı için Danimarka ziyaretini iptal etmek" veya "Taliban'la Camp David'de yapılacak gizli barış görüşmelerini iptal ettiğini Twitter'dan duyurmak" gibi son dönemdeki çıkışlarının hiç rasyonel olmadığını vurguladı.

 

 

"YEDİ BUÇUK SANİYEDE DÜNYANIN SONUNU GETİREBİLİR"

Profesör, ABD liderinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini vurguladığı yazısında şunları kaydetti: "Bence artık kimsenin kabul etmek istemiyor gibi göründüğü gerçekle yüzleşmeliyiz. Artık bu konu aşırı narsizm veya muazzamlık örneği değil. Artık uğraştığımız şey sıradığı bir ego falan da değil. Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanı cidden, korkutucu ve tehlikeli bir biçimde dengesiz biri. Ve her gün daha da kötüye gidiyor. Böyle bir kişinin Oval Ofis'te olması çok büyük zararlar verebilir. Ne yapacağız? 14 ay içinde tekrar yapılacak seçimle onu o ofisten gönderebiliriz. Ama o yedi buçuk saniyede dünyanın sonunu getirebilir"

 

 

"UZMANLARA FIRTINALARIN ABD'YE ÇARPMASINI ENGELLEMELERİ TALİMATINI VERDİ"

Reich, Trump!ın uzmanlara "nükleer bombaların kullanımını inceleme" veya "fırtınaların ABD’ye çarpmasını engelleme" gibi talimatlar vermesini de tiye alarak davranışlarındaki garipliklere ise şu örnekleri verdi: "Trump silahlı saldırıların sebebinin video oyunları sanıyor. Bazen çok turuncu görünmesinin sinerji verimli ampullerden kaynaklandığını söylüyor. İklim değişikliğinin çok da önemli olmadığını söylüyor. Ticaret savaşlarının 'iyi ve kazanması kolay' olduğunu söylüyor. Gümrük vergilerini ödeyecek olanların ABD'li değil de Çinli tüketiciler olduğunda ısrarcı. ABD'li şirketlere Çin'le iş yapmayı kesmelerini 'emrediyor'. ABD Merkez Bankası başkanını 'düşman' diye betimliyor. Bir komedyenin hastalıklı iddiasını – Cinsel istismardan hüküm giyen Jeffrey Epstein'in intiharından Clinton'ların sorumlu olduğunu – retweet ediyor."

"KOLTUĞU BIRAKMAMAK İÇİN İÇ SAVAŞ BAŞLATABİLİR"

Artık Trump'ın azledilmesinin de çok kolay olmayacağının altını çizen yazar şöyle devam etti: "Tabii isteyerek o koltuktan ayrılacak mı sorusu da var. Kazanmak için neler yapabileceğini düşünebiliyor musunuz? Rusya'ya daha fazla pis iş mi yaptırır? Adalet Bakanı'na muhaliflerini tutuklaması talimatı mı verir? ABD'de doğmamış kimsenin oy kullanmamasını ön gören bir başkanlık kararı mı çıkartır? Başka bir savaş mı başlatır? Mahkemeler ofiste kalmak için anayasaya aykırı faaliyetlerini durdurmasını emrettiğinde seçimler olmuş bitmiş bile olabilir. Ya da Trump mahkemelerin kararını takmayabilir. Artık azledilmesi için çok geç. Zaten daha önce hiçbir başkan azledilerek gitmedi. Richard Nixon eneler olacağını gördüğünden istifa etmişti. Trump iç savaş başlatır."

"DUA EDİN DE ÖNÜMÜZDEKİ 14 AYI ATLATALIM"

Trump'ın başkanlık koltuğundan gitmesi gerektiğini vurgulayan Reich yazısını şöyle bitirdi: "Dua edin de önümüzdeki 14 ayı atlatalım. Sonrasında da bu adamı oval ofisten göndermek için elinizden geleni yapın."

YORUMLAR 24
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    abd derin yapısı her dediğimize he diyen başkan arıyordu onu buldu.trumpı hallaç pamuğu gibi oynatıyorlar yarın trump derin devletin dediğini yapmasın onu kenedy gibi öldürürler trump o kadar mal varlığıyla ağrımaz başını ağrıya sokması saçmalık 8-10 otel 8-10 alışveriş merkezi rezidanslar şirketler aylık 400-500 bin tl kazanırken neden rezil oluyor anlamıyorum.gül gibi kendi paralararını yemek varken o kadar milletin ahını almak suriyede 600 bin müslüman şehidin ahını almak çok çok zor olacak ahmak bunu hiç düşünmedi.
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    “ LA GALİBE İLLALLAH ” (Allah'tan başka galip yoktur)
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Şizofren agresif depresif...
    Cevapla
  • Tek Gerçek Allah 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah kendi başınızı yersiniz bizde izleriz sigaramızı içe içe
    Cevapla
  • cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    SİZİN canınız çok tatlıdır ölmekten korkarsınız bizim için ölüm sevgiline kavuşmaktır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama