Irak'taki gösterilerde ölü sayısı artıyor... Başbakan'dan açıklama

Irak'ta "işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu" nedenlerle başlayan protesto gösterilerinde biri polis 28 kişi öldü, bin 177 kişi yaralandı. Irak Başbakanı Abdulmehdi, protesto edenlerin temsilcileriyle görüşmek istediğini duyurdu.

Irak'taki gösterilerde ölü sayısı artıyor... Başbakan'dan açıklama
Irak'taki gösterilerde ölü sayısı artıyor... Başbakan'dan açıklama
GİRİŞ 03.10.2019 21:47 GÜNCELLEME 03.10.2019 21:47
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Irak'ın başkenti Bağdat ile güneydeki bazı illerde "işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu" nedeniyle düzenlenen gösterilerde şu ana kadar biri polis 28 kişi öldü, bin 177 kişi yaralandı.

Irak Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Heyman Baclan, yaptığı açıklamada, "Gösterilerin başladığı 1 Ekim'den bu yana 28 kişi hayatını kaybetti, bin 177 kişi yaralandı." dedi.

HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA 1 POLİS DE VAR

Baclan ayrıca hayatını kaybedenler arasında bir polis memurunun da bulunduğunu aktardı.

Bağdat ile ülkenin güneyindeki bazı kentler 1 Ekim'den bu yana "işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yoksunluğu"nun protesto edildiği hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor. 

Gösteriler nedeniyle Bağdat'ın yanı sıra Zikar (Nasiriyye), Meysan (Amara) ve Babil (Hile) kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak İnsan Hakları Örgütü, daha önce yaptığı açıklamada, gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısını 19 olarak duyurmuştu.

BAŞBAKAN ABDULMEHDİ PROTESTOCULARLA GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin gerginliğin yatışması ve halkın beklentilerini karşılamak amacıyla göstericilerin temsilcileri ile meşru taleplerini gözden geçirmek için görüşme arzusunda olduğu belirtildi.

Abdulmehdi'nin hayatın normale dönmesini istediği aktarılan açıklamada, göstericilerin irtibata geçebileceği üç telefon numarası paylaşıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • ibrahim açıksöz 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes ayık olmalı israil ve amerikanın irana karadan girebilmesi için ırakın karışması ve güçsüzleşmesi lazım o yüzden o bölge bilerek istikrarsızlaştırılıyor israil amerika ingilizler fransızlar güneyimizde olacagına ırak dursun israile yol açılmamalı
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ve Amerika İran’a girmez!
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir yanım ırak suriyede sular durulsun normale dönsünler diyor diğer yarım bu ırak topraklarında kandile göz yumdu yıllarca dokunmadılar bunların nesine acıycaksın diyor karmaşık bir durum ancak uzun vadeli düşünmeliyiz ırak ve suriye düzelmeliki israile yol açılmasın oraların zayıflaması bir tek israile ve suudlara yarayacak o yüzden düzelsin ortam israili finanse ederek irana düşmanlık yapacak suudlar yoksa
    Cevapla
  • HASAN-HÜSEYİN 4 yıl önce Şikayet Et
    O topraklarda peygamber soyu kurutulmaya çalışılmış, Peygamber torunları eziyet ve işkence ile şehit edilmiştir. ve şöyle bir o toprakların tarihine bakın... hiç rahat yüzü gördüler mi...?
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Heeeey ıraklılar işkalcileri ikinci işkalemi çağırıyorsunuz akıllı olun
    Cevapla
  • Kafka 4 yıl önce Şikayet Et
    La Olım Demokrasi İstemediniz mi? Özgürlük İstemediniz mi? Amerika Gelsin Bizi Özgürleştirsin Bizi Bu Diktatörden Kurtarsın Demediniz mi? Coniler Geldi Soyunuzu Sopunuzu Sıradan Geçirdi, Kökünüze Kibrit Suyu Döktüler Coniler... Daha Sizden Hayır Gelmez La... Bundan Sonra da Gün Göremezsiniz... Yeryüzünün En Fesat İnsanları Sizlersiniz... Ülkenizi Sattınız La Siz Namusunuzu Sattınız La Siz Onurunuzu Haysiyetinizi Şerefinizi Sattınız Olım Siz... Beter Olun Beter...
    Cevapla
  • Kafka 4 yıl önce Şikayet Et
    Bozoklu! Çok Doğru Söylüyorsun Ben Zaten Bunları Biliyorum... Amerika’nın Irak’a Girdiği Günden Bu Yana Irak Halkı Şöyle Adam Akıllı Bir Tepki Verdi mi? Canlarını Feda Edecek Namusu İçin Vatanı İçin Toprağı İçin İşgal Kuvvetlerine Karşı Herhangi Bir Eylemde Bulundular mı? Hayır! Ama Biz, İçimizdeki Vatansız Kanı Sütü Bozuk Satılmış Hainlere Rağmen 15 Temmuz’da Milli Bir Duruş Sergiledik mi? Tankların Altına Yattık mı? Kime Karşı Biz Mücadele Ettik Nato’ya, Nato Kim? Amerika! Biz Ayrı Gayrı da Olsak Vatan İçin Toprak İçin Namus İçin Gelecek Nesiller İçin Her Şeye Rağmen Canlarımızı Feda Ederiz Varsın O Dediklerin Tencere Tava Çalsın Atm Market Kuyruklarına Girsinler...
    Cevapla
  • Bozoklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye öyle diyorsun, bak bizde aynı işi chp, hdp ve işbirlikçileri tutuyor diye bizim ne günahımız var. Demekki diğer İslam ülkelerinede chp, hdp ve onlar gibi yandaşları zamanında yerleştirmişler zamanı gelince hepsi her bir ağızdan aynı şekilde hareket ediyorlar. Birileri Atatürk'ü kalkan yaptı, birileri kürt meselesini kaşıdı diğerleri diğer uç noktaları kaşıdı şimdide Milletin aklıyla alay eder gibi açıklama yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor