'Saçma' deyip ilan etti! Trump'tan Fırat'ın doğusu açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump: ABD'nin sonu gelmez saçma savaşlardan çekilme zamanı geldi. DEAŞ'la Türkiye, İran, Irak, Avrupa, Rusya, Suriye ve Kürtler ilgilenmeli.

'Saçma' deyip ilan etti! Trump'tan Fırat'ın doğusu açıklaması
'Saçma' deyip ilan etti! Trump'tan Fırat'ın doğusu açıklaması
GİRİŞ 07.10.2019 14:58 GÜNCELLEME 07.10.2019 15:34
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu telefon görüşmesinin ayrıntılarını ise Beyaz Saray açıkladı. Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonun konuşulduğu aktarılan açıklamada, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak. Türkiye bundan böyle, ABD'nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak" denildi.

 

 

Son Dakika Haberi: BM, Rusya ve AB'den Fırat'ın doğusu açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin askerlerini Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırından çekmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklama şu şekilde: "ABD'nin yıllar önce Suriye'de 30 gün kalması gerekiyordu. Biz kaldık ve görünürde amacı olamayan bir muharebeye gitgide daha derinden battık. Ben Washington'a geldiğimde, DEAŞ bölgede gemi azıya almıştı. DEAŞ halifeliğini çarçabuk yüzde 100 yenilgiye uğrattık. Buna çoğu Avrupa'dan binlerce DEAŞ savaşçısını yakalamamız da dahil. Ama Avrupa onları geri istemedi, "Sen onları elinde tut ABD" dediler. Ben de dedim ki "HAYIR, size büyük iltimas geçtik ve şimdi bizden onları devasa bedelle ABD hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onlar yargılamanız için sizindir. Gene dediler ki "HAYIR", her zamanki gibi ABD'nin NATO'nun, ticaretin, her şeyin "kerizi" olduğunu sandılar. Kürtler bizimle birlikte savaştı, ama bunu yapmaları için onlara muazzam para ödendi, donanım verildi. Onlar on yıllardır Türkiye ile savaşıyorlar. Bu savaşta neredeyse 3 yıl beklemede kaldım. Bu sonu olmayan saçma savaşlardan çıkmamızın zamanı geldi. BİZİM YARARIMIZA OLAN YERDE SAVAŞACAĞIZ VE SADECE KAZANMAK İÇİN SAVAŞACAĞIZ. Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtler şimdi bu işe çözüm bulmalılar. Hepsi de DEAŞ'tan nefret ediyor, yıllardır düşmanlar. Biz 7000 mil uzaktayız ve yakımızda bir yere gelirlerse DEAŞ'ı yine hezimete uğratırız."

 

 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 127
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İşlerine bakıyorlar. Hepsininde kafası çalışıyor. Ekonomik olarak yıpranmayacaklar. Beraberinde Suriyeli Kürtlerle Türkiyenin arasına kan davası girmiş olacak. Daha sonraki 10 yıllarda kendi mücadelelerini meşrulaştırmanın yollarını arayacaklar muhtemelen.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyy ABD; Ortadoğu ülkelerinin İsraile düşman olmayacak şekilde dizaynı için "ABD askerlerini Irak savaşında ARAP çölllerine sürdün..Uydur kaydır ikiz kuleleri ve Saddam'da kimyasal var bahanesiyle..Yine aynı masallarla İsraile yaranmak için "İRAN'A KABADAYILIK" yapıyorsun..YAZIK Kİ NE YAZIK...!! Koskoca ABD'yi kim yönetiyor bi çıkıp açıklayın artık???
    Cevapla
  • Adnan Polatcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dedaş CIA örgütü olarak biliyoruz...
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    trump dengesizin teki genel olarak dünyada kardeş ve dost ülkeler hariç kimseye güvenmemek lazım
    Cevapla
  • Logan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya rüyadayım ya da yakında kıyamet kopacak trump ve çekilmek kedi olalı fare yakaladın demişler de kanamazdım ilk defa akıllı ve mantıklı konuştu demekki bunda bu zamandan beri akıl varmış da biz fark edememisiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti