Beyaz Saray'ın Türkiye açıklamasına ilk tepki

Dün akşam saatlerinde Erdoğan ile Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinden saatler sonra Washington'dan yazılı açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye, kısa süre içinde Kuzey Suriye'ye operasyon yapacak" denildi. Konuya ilişkin ilk değerlendirme, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Beyaz Saray'ın Türkiye açıklamasına ilk tepki
Beyaz Saray'ın Türkiye açıklamasına ilk tepki
GİRİŞ 07.10.2019 08:52 GÜNCELLEME 07.10.2019 08:52
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine dair Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye, kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleyecek. ABD kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ve dahil  olmayacak“ denildi. 

İLK TEPKİ İBRAHİM KALIN'DAN

 

 

Konuya ilişkin ilk açıklama , Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, Twitter'den yaptığı paylaşımda, "Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde güvenli bölgenin iki amacı vardır: Terör unsurlarını temizleyerek sınırlarımızı güvence altına almak ve mültecilerin güvenli bir şekilde dönüşünü sağlamak. Türkiye güçlüdür ve kararlıdır" dedi. 

YORUMLAR 46
  • nizam 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcımız olsun vatan dedinmi gerisi teferruat her zaman hazırım.seferberlik olsun olmasın.bu vatana can feda......
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd bizden taraf degil abd bizi kandirmiyorda kaldıramaz abd yeni Türkiye'nin gücünden ve Reisin karanlığından korkuyor bunu 20 sene evvel yapamazdık ama reis ve akparti kadroları ülkemizi 20 senede dünyanın süper gücü yaptı Allah emeği geçenlerden razı olsun artık ne abd ne ingiltere ne israil bizimle karşı karşıya gelemez yedi duvelle 85 milyonluk güçle baş ederiz ihalarin sihalarin yeni teknolojik silahların bunda payı çok büyük artık korksunlar misaki milli geliyor
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardım etsin inşallah.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki ABD üslerine ani müdahale gerektirecek durumlar için devletimizin özel planları olduğuna inanmak istiyorum.Çünkü bu ABD'ye asla ve asla güvenilmez ve güvenmiyorum.
    Cevapla
  • Neco 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve yardımcımız olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir