Keşmir'de çatışma çıktı! Direnişçiler hayatını kaybetti

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmada 3 direnişçi öldü.

Keşmir'de çatışma çıktı! Direnişçiler hayatını kaybetti
Keşmir'de çatışma çıktı! Direnişçiler hayatını kaybetti
GİRİŞ 16.10.2019 10:37 GÜNCELLEME 16.10.2019 11:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülke basınında yer alan habere göre, yetkililer Anantnag'ın Pazalpora bölgesinde güvenlik güçleriyle direnişçiler arasında çatışma çıktığını belirtti.

 

 

Çıkan çatışmada üç direnişçinin öldüğünü bildiren yetkililer, güvenlik güçlerinin bölgeyi kordon altına aldığını kaydetti.

CAMMU KEŞMİR'İN ÖZEL STATÜSÜNÜN KALDIRILMASI

 

 

Hindistan, anayasanın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos'ta iptal ederek bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmış, Cammu Keşmir'i merkeze bağlı "Birlik Toprağı" statüsünde iki bölgeye ayırmıştı. 

Kararın ardından Hint güvenlik güçleri, Cammu Keşmir'de asayiş operasyonlarını ve halk üzerindeki baskıları yoğunlaştırmış, bölgedeki tüm yerel partilerin yöneticileri ve üyeleri gözaltına alınmıştı.

İngiltere'den bağımsızlığın kazanıldığı 1947'den bu yana Cammu Keşmir, kendi yasalarını çıkarabilen ayrıcalıklı konumdaydı. Bu özel statü, yabancıların bölgeye yerleşmesine ve mülk edinmesine izin vermeyen vatandaşlık yasasını da içeriyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Onlar şehid oldu, ölmedi...
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kınayan ülkeler biz masum öldürmüyoruz biz terörist öldürüyoruz burada akan kanı durdurun bizim işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağız siz dinsiz Hindulara yaptırım uygulayın bize değil asıl işgalci onlardır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı