Türklere hakaret eden siyasetçiye işçi çocuğu ağzının payını verdi

Almanya'da faaliyet gösteren ırkçı parti AfD'nin Nicolaus Fest adlı siyasetçisi yaptığı açıklamayla büyük tepki çekti. Irkçı isme en güzel cevabı ise işçi çocuğu olan bir Türk verdi.

Türklere hakaret eden siyasetçiye işçi çocuğu ağzının payını verdi
Türklere hakaret eden siyasetçiye işçi çocuğu ağzının payını verdi
GİRİŞ 22.10.2019 17:27 GÜNCELLEME 22.10.2019 18:44
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Almanya'nın başkenti Berlin'de AfD'li siyasetçi Nicolaus Fest, göçmen kökenlilere "ayak takımı" diyerek hakaret etti. Fest, Max Frisch'in "Biz misafir işçi çağırdık ama insanlar geldi" ifadesini değiştirerek, "Biz misafir işçi çağırdık ama ayak takımı geldi" şeklinde kullandı.

 


https://twitter.com/ufuklondon/status/1186523060251348992?s=12

Alman siyasetçinin bu ırkçı yaklaşımına sosyal medyadan çok sert tepki geldi. O tepkiyi gösterenlerden biri de, Almanya'da doğup büyüyen bir işçi çocuğu oldu. Türk ismin attığı tweet büyük beğeni aldı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan babasının resmini paylaşıp, Nicolaus Fest'i etiketleyen işçi çocuğu, "Benim babam Ahmet Seçgin 1962'de Almanya'ya geldi. Hamburg'un tersanelerinde 42 yıl boyunca bir çok kaza geçirmesine rağmen çalıştı. 65 yaşında onurlu bir adam olarak emekli oldu. 80 yaşında ise hayatını kaybetti. Kendinizden utanın" ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadin bakim insanhaklarini savunan Türk kökenli milletvekilleri. Simdide agizinisi acsanizya. Yok amcak Türkiyeye havlarsiniz
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupaya gitmek için 5 milyon Türk vatandaşı var , bekliyor. Bence zamanı var daha çünkü azınlıklar hiç bir zaman kalıcı olmamış. 2023 ten sonra Türkiye'ye gidenler Türklerin zengin hayatını görünce otomatikmen çocuklar baskı yapar "Baba gidelim " diye. Yerli otomobil artı bağımsızlık tam oturmalı. Dua edelim de Allah cc Ümmeti Muhammede sav yardım etsin inşaAllah. Gitmek kolay lakin kader iki ülkeli yaşamamızı ön görüyor. Bence bu da bize güç verdi uzun vadede Avrupayı zayıf yaptı!
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    nazi kalintisi
    Cevapla
  • Analiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Birbirimize hakaret etmeyelim.Birbirimizi sevelim.Unutmayalim ki hepimiz kardeşiz.
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    mesajin da yazidaki hakaret kadar kötü. bir de adi analiz. yiyeyim senin analizini
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Faşist zihniyetliler benim kardeşim değildir. Benim kardeşim samimi müslümanlardır. Ötekiler insanlara zarar vermiyorsa düşünce ve inançları kendilerine
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeliler gitsin diyenlerin "Almanya ya futbol takımı geldi"----futbol benim eklemem :)- diyen arasında bir fark yok.İkisi de aşağılayıcı,ikisi de küçümseyici,ırkçı kafatasçı bir yaklaşım. Hadi onlar haçlı gavur (ne dersen de) geçmişlerinde genlerinde var,ya bize ne oluyor da mazlum bir millet başka mazlum bir halkı aşağılıyor..
    Cevapla
  • Akinaslan 4 yıl önce Şikayet Et
    analiz misin nesin git sen sev alman nazi kardeşlerini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!