Esed rejimi İdlib'de pazar yerine saldırdı

Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Canudiyye köyündeki pazar yerine top saldırısı düzenledi. Saldırıda 7 sivil hayatını kaybetti, çok sayıda sivil yaralandı.

Esed rejimi İdlib'de pazar yerine saldırdı
Esed rejimi İdlib'de pazar yerine saldırdı
GİRİŞ 24.10.2019 19:19 GÜNCELLEME 24.10.2019 19:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yer alan Canudiyye köyündeki pazar yerine düzenlediği top saldırısında 7 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda sivil yaralandı.

Esed rejimi, İdlib gerginliği azaltma bölgesi sınırları içerisindeki Kefrenbil beldesine, Kefer Secne, Muka, Canudiyye, Zuayniyye, Termela, Ureynibe ve Baarbo köylerine top, roket ve havan gibi karadan karaya atış yapan silahlarla saldırı düzenledi.

İdlib Sivil Savunma yetkililerinden (Beyaz Baretliler) alınan bilgiye göre, Esed rejimi İdlib'in güneybatısında Cisir Eş Şuğur ilçesine bağlı Canudiyye köyündeki pazar yerine düzenlediği saldırıda 7 sivil yaşamını yitirdi, çok sayıda sivil yaralandı.

Öte yandan askeri muhaliflerin gözlemevinin Rusya'ya ait olduğunu bildirdiği savaş uçakları İdlib'in Kefrenbil beldesine, Rekaya, Termela ve Marrıthırme köylerine ve Lazkiye'nin Kebbine köyüne saldırdı.

Türkiye ve Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil öldü.

Saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise 1 milyon 42 bini aştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • admin 4 yıl önce Şikayet Et
    evet cnn nerde kamerasi mi bozuldu almanya fransa nerdesiniz insan haklari mikrofonlariniz mi bozuldu cıt yok bunlar sivil degil mi adam kendi halkini vuruyor
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Barış pınarı hareketına Salyalar akıtarak laf eden Avrupa hani neredesiniz.Siviller katlediliyor.Alo neredesiniz.Sizi gidi ikiyüzlüler sizi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!