Rus ajan Butina tahliye oldu

ABD’de Rusya için ajanlık yaptığı gerekçesiyle yargılanan ve 18 ay hapis cezasına çarptırılan Maria Butina bugün ABD'li yetkililer tarafından serbest bırakıldı. Rus ajanın sınır dışı edilerek Rusya'ya gönderilmesi bekleniyor.

Rus ajan Butina tahliye oldu
Rus ajan Butina tahliye oldu
GİRİŞ 25.10.2019 10:07 GÜNCELLEME 25.10.2019 10:10

Rus ajan Maria Butina, bugün cezasını tamamlayarak serbest bırakıldı. ABD'deki Rusya Büyükelçiliği, Butina'nın Rusya'ya gönderilmesi için hiçbir engel bulunmadığını belirtti. 

 

 

NELER OLMUŞTU

Geçtiğimiz yıl ABD başkanı Donald Trump’ın da üyesi olduğu Ulusal Silah Derneği'ne (NRA) sızma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 30 yaşındaki Maria Butina Rus casusu olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Geçtiğimiz Aralık ayında duruşmaya katılan Butina, Rus ajanı olduğunu ve Ulusal Silah Derneği'ne sızma girişimini kabul ederek mahkemeyle işbirliği yapmayı kabul etmişti. Rus hükümeti ise Butina’nın bu açıklamayı baskı altında yaptığını öne sürmüştü. 9 ay hücrede kalan Butina, geçtiğimiz nisan ayında 18 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. Butina'nın avukatı Robert Driscoll, geçtiğimiz eylül ayında Butina'nın tahliyesini beklediklerini açıklamıştı.

 

 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor