Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona Kayla Muller'in adı verildi

Amerikan ordusu, Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyonun adını, 2013 yılında DEAŞ tarafından kaçırılan ve Bağdadi'yle zorla evlendirilen 2015'te de bir hava saldırısında ölen Amerikalı insani yardım görevlisi Kayla Muller'e atfetti.

Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona Kayla Muller'in adı verildi
Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyona Kayla Muller'in adı verildi
GİRİŞ 27.10.2019 23:46 GÜNCELLEME 27.10.2019 23:47
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Bağdadi operasyonuna DEAŞ tarafından alıkonulan ABD'li yardım görevlisi Kayla Muller'in adı verildi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, operasyona 'Kayla Mueller' adının konduğunu açıkladı.

Arizonalı bir insan hakları savunucusu ve insani yardım görevlisi olan Kayla Mueller, Aralık 2012'de Türkiye sınırında Suriyeli sığınmacılara yardım eden bir kuruluşta çalışmaya başlamıştı.



Ağustos 2013'te, Suriyeli erkek arkadaşıyla birlikte Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün Halep'teki bir hastanesine ekipman yerleştirmeye gitmişti. Ancak Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, Suriye'nin uluslararası yardım kuruluşu çalışanları için güvenli olmadığına ve Mueller'in seyahati konusunda kendilerine bilgi vermediğine dikkat çekmiş, örgütün çalışanları Türkiye'ye dönebilmesi için Mueller'i ertesi sabah bir otobüs durağına bırakmaya çalışmıştı.



Araç bu sırada DEAŞ tarafından pusuya düşürülürken, Mueller ve yanındaki Suriyeli kişi rehin alındı. DEAŞ militanları Suriyeli erkeği sonradan serbest bıraksa da, 26 yaşındaki Mueller bırakılmadı. Amerikan ordusunun ve ailesinin onu kurtarma yönündeki bir dizi girişimi sonuçsuz kaldı; 2015 yılında da Mueller'in zorla Bağdadi ile evlendirildiği, DEAŞ liderinin cinsel saldırısına ve işkenceye maruz bırakıldığı iddia edildi.

SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

Son olarak Şubat 2015'te, Mueller'in Rakka'ya Ürdün tarafından düzenlenen hava saldırılarında yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. DEAŞ, 18 ay rehin tuttuğu Mueller'in burada öldüğüne dair fotoğrafları ailesine e-posta yoluyla ulaştırdı. Mueller'in yaşamını yitirdiği, Amerikan istihbaratı tarafından da teyit edildi.

 

 

YORUMLAR 20
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakallı şeytan
    Cevapla
  • YazıYorum 4 yıl önce Şikayet Et
    bağdadi de senin elamanın yanına yerleştirdiğin bayan da senin cıa ajanın, ulan abd hem senarist hem yönetmen hemde rejisör sün oynat bakalım oyununu, aktivist bayanmış hadi ordan
    Cevapla
  • igirmibeşli 4 yıl önce Şikayet Et
    tiyatro devam ediyor
    Cevapla
  • ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    olayı dramatik yapmak için yapılmış bir kurgu.. zorla bağdadi teröristiyle evlendirilmiş. yahu niye zorla bunla evlensin istese onlarca kadın bulabilir zaten emrinde binlerce manyak vardı
    Cevapla
  • serkan demirel 4 yıl önce Şikayet Et
    ne hikmetse usame gibi bununda cesedinden haber yok amerika kendi ajanını öldürürse başkaları ona çalışmaz gerçeğini herkes biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!