Mitch McConnell'den Türkiye uyarısı

ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'ye yaptırım getirilmesine karşı çıkan Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, Senato'nun Türkiye'ye yaptırım uygulanmasının en iyi karar olup olmadığını değerlendirme niyetinde olduğunu söyledi.

Mitch McConnell'den Türkiye uyarısı
Mitch McConnell'den Türkiye uyarısı
GİRİŞ 01.11.2019 22:27 GÜNCELLEME 01.11.2019 22:30

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, 23 Ekim'de Temsilciler Meclisi'nde Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye’ye yaptırım getirilmesini isteyen mevzuata karşı çıkmıştı.

'SENATÖRLER DEĞERLENDİRME NİYETİNDE'

 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan McConnell, "Senatörler, Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen Türkiye'ye yaptırım tasarısının mevcut durumu düzeltmenin en iyi yöntemi olup olmadığını değerlendirme niyetinde" dedi.

Yaptırım tasarısının gerçekten en iyi karar olup olmadığının titizlikle incelenmesi gerektiğini belirten McConnell, sözlerini şöyle sürdürdü:

'EN İYİ ŞEKİLDE ANLAMALIYIZ'

"Yaptırımlardan hangi somut etkiyi elde etmek istediğimizi, Türkiye'nin bunlara nasıl yanıt vereceğini, Rusya ve diğer ülkelerin Ankara-Washington hattındaki gerilimin tırmanmasına nasıl bakabileceğini dikkatli bir şekilde incelemeliyiz. Yaptırımların somut ekonomik sonuçlarını en iyi şekilde anlamalıyız."

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine yönelik Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etmişti.

Bakanlar, askeri anlaşmalar, ABD'nin Düşmanlarına Yaptırımlarla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) ve Halkbank'ı da kapsayan tasarı, 16 'hayır' oyuna karşı 403 'evet' ile Meclis'ten geçmişti.

'GERİ TEPEBİLİR' DEMİŞTİ

McConnell daha önce yaptığı açıklamada, "Bir NATO üyesi olan Türkiye'ye yaptırım uygulamak, Ankara ile Rusya'nın yakınlaşması olarak geri tepebilir" demişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak