Azerbaycan'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Türkiye'nin teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi tam desteklediklerini bildirdi.

Azerbaycan'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması
Azerbaycan'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması
GİRİŞ 05.11.2019 15:40 GÜNCELLEME 05.11.2019 15:40
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, 12. Azerbaycan-Türkiye Yüksek Düzeyli Askeri Diyalog Toplantısı'na katılmak üzere Bakü'de bulunan Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Metin Gürak başkanlığındaki heyeti kabul etti.

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Hasanov, görüşmede, ülkesinin savunma kapasitesini artırmak için Türkiye ile askeri iş birliğini genişlettiğini, bunun da bölgede istikrarın sağlanmasında kilit rol oynadığını söyledi.

Terörle mücadelede şehit düşen Türk askerlerinin ailelerine başsağlığı dileyen Hasanov, ayrılıkçılıkla mücadele eden ülke olarak "Azerbaycan'ın Türkiye'yi tam desteklediğini" belirtti.

 

Öte yandan bölgedeki son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, Gürcistan, Pakistan ve Türk dili konuşan ülkelerin de katılımıyla ortak tatbikatların yapılması ve tecrübe paylaşımı konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • niksarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    türk islam ordusunun bir an önce kurulması lazım....kafire karşı ve hemen...
    Cevapla
  • Numan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dört tane dostumuz var... katar , azerbaycan , pakistan , malezya... geri kalanlar boslukta sallaniyorlar.... bizim safimizda olan kazanir.. karsimizda olan kaybetmeye mahkumdur..
    Cevapla
  • yusuf Oguz 4 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan yalniz dost degil Turk soyundan gelme kardessiz ,
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    tek millet iki devlet... Arapların aşağılık liderleri her gün Osmanlı hakkında aşağılık açıklamalar yaptığı şu günlerde Türkiyenin Azerbaycan dan başka dostu olmadığını gösteriyor.
    Cevapla
  • Caner 4 yıl önce Şikayet Et
    Arapların liderleirnin değil genel olarak kitlenin ne düşündüğü önemlidir. Bukadar soysuz hristiyan türkün yaşadığı bu ülkede yinede ülkemizi Müslüman Türkiye olarak sevdirebiliyorsak ne mutlu bize.
    Cevapla
  • Qardashdan salam 4 yıl önce Şikayet Et
    Zakir Hasanov Azerbaycanin en deyerli ve vatansever generallerindendir.Tüm Azerbaycan turk kardeshlerimizin hakk mucadelesini destekliyor. Iki devlet Bir milletiz. 21-ci yüzyil turk asri!!
    Cevapla
  • Muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah.
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    olmasida bu bir düsünün 300 milyon Türk dünyasi kendi üzerinde topragi atamiyor halen 1,5 milyon ermeniye karsi bir adim atamiyorlar yani biz arablari suclarken israile karsi bir sey yapamiyorlar güc coglukta degil birliktedir nerde birlik orda dirliktir eger Türk dünyasi birlikte hareket ederse hic bir sey onlari durduramaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!