Irak'ta olaylar büyüyor: 254 ölü! Vekillerin evleri ateşe verildi

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde hükümet karşıtı gösteri düzenleyen protestocular, 3 milletvekilinin evini ateşe verdi.

Irak'ta olaylar büyüyor: 254 ölü! Vekillerin evleri ateşe verildi
Irak'ta olaylar büyüyor: 254 ölü! Vekillerin evleri ateşe verildi
GİRİŞ 06.11.2019 08:38 GÜNCELLEME 06.11.2019 08:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, göstericiler, Zikar'ın Eş-Şatra ilçesinde "Sairun" Koalisyonu milletvekillerinden Naci es-Saidi, "El-Fetih Koalisyonu'ndan Muna el-Gurabi ile Kanun Devleti Koalisyonu milletvekili Zeynep el-Hazreci'nin evini ateşe verdi.

 

 

Olaylarda can kaybı yaşanmazken, sivil savunma ekiplerinin evlerde çıkan yangınları söndürmeye çalıştığı ifade edildi.

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protesto etmek amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor.

 

 

Ülkede 1 Ekim'de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere, 25 Ekim'de tekrar başlamıştı.

Birleşmiş Milletler Irak Misyonu, 1 Ekim'den bu yana devam eden gösterilerde 254 göstericinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin de yaralandığını duyurmuştu.

YORUMLAR 6
  • Safa 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferim size !!! Allah akıl versin. Ajanların tuzağına düşmeyin ülkeniz bölünür kardeşim. Abd nin el attığı yerler iflah olmaz. Anlayın artık.
    Cevapla
  • cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik yolsuzluk olacak tabi ABD ve avrupa tarafından sömürüldüklerinin farkında değillermi.paralar oralara akıyor.bundan kurtulacaklarsa önce bunlara baş kaldırmalılar.
    Cevapla
  • cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin arkasinda oncelikle ingiltere sonra israil sonra da abd var.
    Cevapla
  • bağımsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak ın kuzeyini iyi tutmak gerekir...….
    Cevapla
  • laz 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak yönetimi ile iyi ilişki kuran Türkiye kuzey ırakta askeri üslerini arttırdı bu bağlamda kuzey ırakda pkk varlığının sonlanması için havadan ve karadan operasyonlar yaptı ve hala yapıyor... bu durum baştta büyük israil hayaliyle yanıp tutuşan yahudileri ve batılıları fazlasıyla endişelendirdi... sonuç olarak ırak yeniden karıştırılıyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...