ABD'den Suriye açıklaması! Esed rejimi sorumlu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Cenevre'de devam eden Suriye Anayasa Komitesi sürecinin aksamasından Beşşar Esed rejiminin sorumlu olduğunu savundu.

ABD'den Suriye açıklaması! Esed rejimi sorumlu
ABD'den Suriye açıklaması! Esed rejimi sorumlu
GİRİŞ 01.12.2019 09:31 GÜNCELLEME 01.12.2019 09:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sözcü Ortagus, İsviçre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde geçen hafta başlaması öngörülen Suriye Anayasa Komitesi toplantılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

 

Ortagus, açıklamasında, "ABD, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile BM Suriye Özel Temsilcisi Geir Pederson'ın Suriye Anayasa Komitesinin çalışmalarını hızlandırma yolundaki çabalarını destekliyor. Esed rejiminden gelen ön koşullar, komitenin prosedür kurallarını açıkça ihlal etmektedir ve Astana Grubu ile Suriye 'Küçük Grubu' tarafından desteklenen çalışmaları geciktirmeye yöneliktir." ifadelerini kullandı.

Sadece BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararının uygulanmasının yeterli olmayacağını ifade eden Ortagus, bunun yanında ülke genelinde ateşkes ilan edilmesinin, tutukluların serbest bırakılmasının, ülkede serbest ve adil seçimlerin yapılabilmesi için uygun ortamın hazırlanmasının da hayati derecede önemli olduğunu vurguladı.

 

 

İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde geçen pazartesi başlaması öngörülen Suriye Anayasa Komitesi 45 kişilik yazım kurulu toplantıları, Beşşar Esed rejimini temsil eden heyetin uzlaşmaz tavrı nedeniyle 4'üncü gününde de başlayamamıştı.

Suriye Anayasa Komitesi'nin muhalif Eş Başkanı Hadi el Bahra, BM'den ayrılmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, "İkinci turun başından bu yana Anayasa Komitesi'nin faaliyet alanı ve yetkileri dahilinde 5 teklif sunduk. 5'i de rejim tarafından reddedildi." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Uzman Görüş 4 yıl önce Şikayet Et
    PUTİN Hükümeti ABD,nin ve İsrail'in emrinde Suriye'yi bölecek. Sonuçta Rusya'nın Akdeniz,deki son kalesi Suriyeden kovulacak. ! Petrolleri ABD,ne peşkeş çekiyor
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed rejiminin sonu yaklaşmakta
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    siyonist abdden ışığı aldın herhalde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması