Polonya'dan Türkiye açıklaması: Çözüm bulmayı umuyoruz!

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Türkiye'nin de NATO'nun Baltık ülkeleri hakkındaki savunma planını onaylamama kararına ilişkin bir çözüm bulmayı umduğunu söyledi.

Polonya'dan Türkiye açıklaması: Çözüm bulmayı umuyoruz!
Polonya'dan Türkiye açıklaması: Çözüm bulmayı umuyoruz!
GİRİŞ 03.12.2019 17:22 GÜNCELLEME 03.12.2019 17:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NATO Liderler Toplantısı kapsamında Londra'da düzenlenen "NATO Engages" programına katılan Duda, açıklamalarda bulundu.

 

 

ABD'nin, YPG/PKK'nın da tehdit olarak yer aldığı plana karşı çıkması üzerine, Türkiye'nin de NATO'nun Baltık ülkeleri hakkındaki savunma planını onaylamama kararı ile ilgili görüşünü dile getiren Duda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la önceki gün görüştüm ve bu konu hakkında iyi bir çözüm bulacağımızı umut ediyorum." dedi.

Duda, terörün, Rusya'nın emperyalist tutumunun ve Orta Doğu'daki terör faaliyetlerinin hepsinin birer tehdit olduğunu ancak NATO'nun bunlara karşı verecek bir cevabının bulunduğunu vurguladı.

 

 

Fansa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO'ya ilişkin "Beyin ölümü" açıklamasına tepki gösteren Duda, NATO'nun Avrupa Birliği’nin (AB) istikrarı ve güvenliği için çok önemli bir unsur niteliği taşıdığını, çeşitli sorunlara ve gerginliklere rağmen, dünya tarihinde NATO ve AB'nin en önemli iki birlik olduğunu kaydetti. 

ABD'nin, terör örgütü YPG/PYD/PKK'nın da tehdit olarak yer aldığı NATO'nun Türkiye ile ilgili güvenlik planının yayımlanmasına itiraz etmesi üzerine, Türkiye de NATO'nun Baltık ülkeleri hakkındaki güvenlik planının yayımlanmasına karşı çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Polonyanin cani cehenneme hacli ordusu bizi ilgilendirmez almanya fransa avusturya polonya hollanda türkiye düsmani bunlarin korunmasi türkiyeyi ilgilendirmez salin mülteci leri avrupa ya rusyanin düsmanlari türkiyeninde düsmanlari ayni olasi bir savasta gönüllü olarak rusyanin yaninda savasacaz
    Cevapla
  • snx 4 yıl önce Şikayet Et
    abd, israil ve islam düşmanlarını kahrı perişan eyle ya Rabbim.
    Cevapla
  • Mehmet akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm yok size. Bize gelince çözüm yok. kendinize gelince çözüm arar durursunuz.
    Cevapla
  • Asıl mesele 4 yıl önce Şikayet Et
    Asıl mesele şu: FETÖ danışmanlı Pentagon bizi ısrarla NOTA'dan dışlamak istiyorlar. Ama yemezler! Hain sürüsünün tuzaklarına düşmeyeceğiz inşallah!
    Cevapla
  • blob 4 yıl önce Şikayet Et
    kıyamet bizim dibimizde kopuyor korkudan bunların ödü kopuyor, arkadaş, sizin dininizde Rusya varsa bizim dibimizde yedi düvel dinsiz var o nolacak? ben olsam onaylamam, işimiz yokta birde bunlara para harcayacağız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı