Duvara bantlanmış muz 120 bin dolara satıldı

Koli bandıyla duvara yapıştırılmış bir muzdan oluşan sanat eseri, ABD'de 120 bin dolara satıldı.

Duvara bantlanmış muz 120 bin dolara satıldı
Duvara bantlanmış muz 120 bin dolara satıldı
GİRİŞ 06.12.2019 08:55 GÜNCELLEME 06.12.2019 08:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İtalyan heykel sanatçısı Maurizio Cattelan'ın "Komedi" adını verdiği muz eseri, Art Basel'in Miami'de düzenlediği sanat fuarında satışa çıkarıldı.

Sanatçının üç adet ürettiği eserin iki versiyonu 120 biner dolara alıcı bulurken, üçüncü kopyası için 150 bin dolar fiyat belirlendiği belirtildi.

Alıcılar çürüyen muzu değiştirebilecek

Alıcılara eserle birlikte verilen orijinallik sertifikasında eser sahiplerinin, çürüme halinde gerekli gördükleri takdirde, muzu değiştirebilecekleri söylendi.

Cattelan'ın uzun zamandır bir muz heykeli fikri üzerinde çalıştığını ifade eden, eseri satışa çıkaran Fransız sanat galerisinin sahibi Emmanuel Perrotin, şöyle konuştu: "Önce çam sakızı reçinesiyle yapmaya çalıştı, sonra bronz yapmayı denedi ama ikisi de istediği sonucu vermedi. Sonunda gerçek bir muz kullanmanın en iyi çözüm olacağına karar verdi. Başta şaka gibi görünüyor ama sonra bir adım geriye çekilip bir daha baktığınızda bambaşka bir anlam kazanıyor."

Muzun hem küresel ticaretin sembolü hem de komedinin klasik bir aracı olduğuna dikkat çeken Perrotin, eserin bir çift anlamlılık örgüsü içinde eleştiri ile mizahı birleştirdiğini vurguladı.

"Altın klozeti" çalınmıştı

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan hiciv ağırlıklı heykel ve enstelasyon çalışmalarıyla tanınıyor.

Sanatçının 18 karat altından yaptığı klozet biçimli heykel, eylül ayında İngiltere'de sergilendiği Bleinheim Sarayı'ndan çalınmıştı. "Amerika" adı verilen esere yaklaşık 6 milyon dolar değer biçiliyordu.

YORUMLAR 2
  • Bora 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin beyni muz kabuguna basip kaymis....! Allahim ne günlere kaldik ya.
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında öyle değil ! 1000 kişi toplasanız kaç kişinin aklına gelir böyle bir şey ? Yaratıcılık ta bu bence , var olanı bambaşka bir gözle değerlendirebilmek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı