TİKA'dan Kırgızistan'a destek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Bişkek Şehri Perinatal (Doğum) Hastanesi Patoloji Bölümünün tadilat çalışmaları tamamlandı.

TİKA'dan Kırgızistan'a destek!
TİKA'dan Kırgızistan'a destek!
GİRİŞ 12.12.2019 10:58 GÜNCELLEME 12.12.2019 10:58

TİKA, 2019 yılında sağlık alanındaki projeleri arasında yer alan Bişkek Şehri Perinatal (Doğum) Merkezi Patoloji Bölümünün genel tadilatının yapıldığı projeyle Kırgızistan sağlık sektörünün geliştirilmesine katkı sağladı.

Bişkek Şehri Perinatal (Doğum) Merkezi Kırgızistan’daki özellikle erken doğumlarda sağlık hizmeti sunan en büyük doğum evi olma özelliğine sahip. Hastane Bişkek şehrinde ikamet eden nüfusa ve ayrıca bölgelerden Bişkek merkeze sevk edilen riskli gebelik sahibi kadınlara erken doğum sağlık hizmetleri sunuyor.

Uzun zamandan beri kullanım dışı kalan Bişkek Şehri Perinatal (Doğum) Hastanesi Patoloji Bölümünün hizmete açılması için başlatılan tadilat çalışmaları TİKA tarafından 75 günde tamamlandı. Tadilat kapsamında 650 m2 alanın zemini seramikle kaplandı, asma tavan yapıldı, duvar alçı sıvası yapılarak boyandı, kapıları, aydınlatması yenilendi ve ısıtma sistemi onarıldı, bölümün nem alması yapılan izolasyonla giderildi.

TİKA, 2019 yılında Kırgızistan’da yeni bir sağlık ocağı inşa etti, bir aile sağlık merkezi ile iki hastanenin bazı bölümlerinin tadilatı ve tamirlerini gerçekleştirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi