Erdoğan ile ortak basın toplantısında flaş Türkiye açıklaması

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: Türkiye savunma sanayiinde ilerliyor. Malezya bu alanda Türkiye'den çok şey öğreniyor. İslam dünyasındaki sorunlarımızı çözmek için yapmamız gereken şey, kendi pazarımızı kurmaktır

Erdoğan ile ortak basın toplantısında flaş Türkiye açıklaması
Erdoğan ile ortak basın toplantısında flaş Türkiye açıklaması
GİRİŞ 19.12.2019 12:41 GÜNCELLEME 19.12.2019 13:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2019 Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında düzenlenen "Kalkınmanın Önceliği ve Zorluklar" forumunda katılımcıların sorularını cevaplayan Mahathir Muhammed, Müslümanların dünya genelinde çok büyük bir pazar oluşturabileceğini belirterek, "Eğer kendi pazarımızı kurup ihtiyaçlarımızı Müslüman ülkelerden tedarik edersek, kendimizi zenginleştiririz" şeklinde konuştu.

 

Müslüman ülkelerin mevcut durumda çok fazla üretim yapmadığı ve dışa bağımlı hareket ettiğine dikkati çeken Mahathir, "Bu yüzden sorunlarımızı çözmek için yapmamız gereken şey, kendi pazarımızı kurmak ve ihtiyaçlarımızı kendi aramızda tedarik etmektir. Bunu yapabilirsek bütün ülkelerin sorunlarını çözebiliriz. Zengin olursak güçlü de oluruz" ifadelerini kullandı.

Mahathir, milli üretim alanında Türkiye örneğine dikkati çekerek, "Şu an üretim konusunda Türkiye'ye baktığımız zaman, Türkiye savunma sanayisinde ilerliyor. Malezya bu alanda Türkiye'den çok şey öğreniyor" açıklamalarında bulundu.

 

Müslüman milletlerin kendi ihtiyaçlarını kendileri gidermesi fikrinin gayrimüslim ülkelere bir boykot olmadığını vurgulayan Mahathir, bu eylemin İslam aleminin güçlenmesini sağlayacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Orhan Gazi Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin eger kendinize ait cehenneminiz varsa onunla gelin sıkıntı yok ha Allahın Cehenneminekurban oluyum Amenna ve Saddakna
    Cevapla
  • Adiniz Soyadiniz 4 yıl önce Şikayet Et
    neyazikki arablar uzak duracak
    Cevapla
  • Dolapdereli Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    Malezya Güneykoreden düşük kalite savaş uçağını alacağına Türkiye’ye destek ver de adam gibi savaş uçağın olsun da işte
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Mahatir Muhammed'i ve Malezyayı seviyoruz.
    Cevapla
  • oğuzhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ' nin ABD ÇİN RUSYA gibi küresel güçler arasında tam söz sahibi olabilmesi için, bu teşkilatın daha da büyümesi lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?