ABD, Rusya, Fransa aracılık etti: PKK ile anlaştılar

ABD, Rusya ve Fransa ara buluculuğunda Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile terör örgütü YPG/PKK arasında yürütülen "uzlaşı" görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

ABD, Rusya, Fransa aracılık etti: PKK ile anlaştılar
ABD, Rusya, Fransa aracılık etti: PKK ile anlaştılar
GİRİŞ 21.12.2019 12:08 GÜNCELLEME 21.12.2019 13:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD, Rusya ve Fransa ara buluculuğunda Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile terör örgütü YPG/PKK arasında yürütülen "uzlaşı" görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı öğrenildi.

 

 

Adının açıklanmasını istemeyen ENKS'den bir üst düzey yetkili yaptığı açıklamada, ABD, Rusya ve Fransa ara buluculuğunda yürütülen görüşmeler sonucu YPG/PKK ile uzlaşmaya vardıklarını söyledi.

Yetkili, varılan anlaşma gereği, YPG/PKK işgalindeki bölgelerde örgütün daha önce kapattığı ofislerinin yeniden açılarak, faaliyetlere başlayacaklarını kaydetti.

 

 

Anlaşma gereği YPG/PKK'lı teröristlerin elinde tuttuğu ENKS'lilerin serbest kalacağını dile getiren yetkili, ENKS'ye bağlı Suriyeli Peşmergelerin de bölgeye girmesine izin verildiğini belirtti.

Yetkili, bu hususta danıştıkları Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden de olumlu yanıt aldıklarını ifade ederek, ENKS'li yöneticilerin görüştükleri ABD'li yetkililerden Suriye hava sahasının kapatılması ve Türkiye'nin bölgeden çıkarılmasını istediklerini ileri sürdü.

Anlaşmaya dair iki taraftan da henüz net bir açıklama gelmedi.

AA'nın anlaşmayla ilgili detayları sorduğu ENKS üst düzey yöneticisi Fuat Aliko ise YPG/PKK elebaşı Mazlum Kobani/Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"YPG'den, tutuklu mensuplarımızın serbest bırakılması, hakkında tutuklama kararı çıkartılanlarımıza dokunulmaması, izin gerekmeksizin ofislerimizin tekrar açılması ve kaybolan ENKS'lilerin akıbetinin ortaya çıkarılması gibi güven artırıcı adımlar atmasını istemiştik. Bunlar yerine getirilirse diyaloğa gireceğimizi söylemiştik. YPG bu talepleri dikkate alacağını bildirince biz de memnuniyetimizi ifade ettik."

Taraflar arasındaki sorunların çözülmesi için yürütülen görüşmeler son bir ayda ABD, Rusya ve Fransa'nın ara bulucuğuyla hızlanmıştı. Üç ülke YPG/PKK'ya, ENKS ile anlaşması durumunda bölgedeki varlığını daha kolay meşrulaştıracağını telkin ediyordu.

YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyini işgal ettikten sonra muhalif ENKS üyelerinin faaliyetlerini engellemiş, silahlı unsurlarını tasfiye ettirmiş ve siyasi mensuplarının birçoğunu tutuklamıştı. Terör örgütü, ENKS ofislerine de kilit vurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • ALEMİ NİZAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan hepiniz birleşin, bize kafa kaldırtmayın, bizim güçlenmemizin önüne geçin.Şayet; SAKA HANLIĞI, HUN İMPARATORLUĞU, SELÇUKLU İMPARATORLUĞU, OSMANLI İMPARATORLUĞU gibi güçlenirsek; Avrupa’da haç (+) işareti kalmayacak. Her yerde HİLAL dalgalanacak. Hepiniz sadece Amerika kıtasında olacaksınız, ama orasını dar edeceğiz. Allah’ın doğudan gelecek askerleri yakındır gelmesi ey batı
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimle düşman olursan ol, kimle dost olursan ol, sonuç aynı. Abd, Rusya, İngiltere, israil, Almanya, Fransa al birini vur ötekine. Bunlar birbiriyle dost mu düşman mı?Çıkarları çatışırsa düşman, çıkarı yoksa dost, ama üçüncü bir ülke işin içinde ise ortak olurlar. Hele hele mevzuu Türkiye ise, İslam ülkesi ise, bunlar o ülkeyi parça parça ederler
    Cevapla
  • Bozok yaylası 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ab ingiltere rusya = terör devletleridir domuzları da pkk ve israildir
    Cevapla
  • Irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    barış pınarı hareketinde, YPG yok etmedik ve gelecek biraz tehlikeli
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp hdp ip sp nin de ortak derdi bunlar değil Erdogan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!