Aliyev'den ülkede gündem olan Türkiye çıkışı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı haksızlık yaptığını, Müslüman bir ülke olduğu için birliğe alınmadığını belirtti. Türkiye'yi kabul etmedikleri taktirde Azerbaycan'ı da kabul etmeyeceklerini belirten Aliyev, ''hiç kimseye de ihtiyacımız yok'' dedi. Aliyev'in bu sözleri ülkede en çok konuşulanlar arasına girdi.

Aliyev'den ülkede gündem olan Türkiye çıkışı!
Aliyev'den ülkede gündem olan Türkiye çıkışı!
GİRİŞ 23.12.2019 22:29 GÜNCELLEME 23.12.2019 22:29
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonu'nda yayınlanan röportajında Avrupa Birliği ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

'HİÇ UMUTLARI YOK'

Aliyev, “Avrupa Birliği'ne girmek konusundan bahsediyorsak, bu mümkün değil. Tarih de bunu gösteriyor. Hem Avrupa'da yaşanan gelişmeler bunu gösteriyor, hem de Brexit bunu gösteriyor. Artık Avrupa Birliği'nden çıkma çabalarını görüyoruz. Avrupa ülkelerinin yöneticilerinin düşüncelerine baktığımızda Avrupa Birliği'nin büyümesiyle ilgili hiçbir umutları da yok” dedi.

Avrupa Birliği'ne girmek için çabalayan Balkan ülkelerinin ağır bedeller ödediğini belirten Aliyev, "Avrupa Birliği'ne girmek için aday olan Balkan ülkeleri de zor duruma düştü. Çünkü onlara zamanında bazı şartları gerçekleştirdikleri taktirde Avrupa Birliği'ne girmeye hak kazanacaklarını vaat etmişlerdi. Bu ülkeler gereken şartları gerçekleştirdi, hatta bazıları çok zor şartları gerçekleştirdi. Bazıları için bu şartlar büyük kayıplara yol açtı, halk buna karşı çıktı. Ama şimdi Avrupa'nın önde gelen ülkelerinin liderleri, artık hiçbir ülkeyi Avrupa Birliği'ne kabul etmeyeceklerini ifade ettiklerini söyledi" diye konuştu.

 

 

'TÜRKİYE'YE BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI! ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN BİR ÜLKE'

Aliyev, “Bir diğer konu kardeş Türkiye ile ilgilidir. Türkiye'nin gerçekleştirdiği şartlar netice vermedi ve bu büyük bir haksızlıktır. 2000'den itibaren Avrupa Birliği'ne eski Sovyetler Birliği'nden bağımsızlık kazanmış ülkeler dahil oldu. Bu ülkeler Türkiye'den daha fazla mı gelişmiş? Hayır. Avrupa Birliği'ne girmek için Türkiye'den daha fazla mı hazırlıklılar? Tabii ki hayır. Ne için o ülkeleri kabul ettiler ama Türkiye'yi kabul etmediler. Soru bellidir, çünkü Türkiye Müslüman bir ülke. Artık bunu açık bir şekilde söylüyorlar. Eskiden bu gerçeği örtbas etmek için bazı bahaneler getiriyorlardı. Şimdi bu gerçeği gizlemiyorlar, açık bir şekilde söylüyorlar” şeklinde konuştu.



'HİÇ KİMSEYE İHTİYACIMIZ YOK'

Azerbaycan'ın Avrupa Birliği'ne girmeye ihtiyacı olmadığını ifade eden Aliyev, “Türkiye'yi kabul etmedikleri taktirde tabii ki Azerbaycan'ı da kabul etmezler. Eğer öyleyse biz işlerimizi öyle planlamalıyız ki, vaatleri vermeyelim ve gereksiz adımları atmayalım. Yarın bize gelin sizi kabul ediyoruz deseler bile bu bize gerekli değil. Herkes Avrupa'da yaşanan gelişmeleri açık bir şekilde görüyor. Kendi milli, manevi, tarihi değerlerimizi uzun zamandan beri koruduk, Avrupa Birliği'ne gireceğiz diye bu değerlerden vazgeçemeyiz. Avrupa'da İslam'a karşıt güçler yönetime geliyor. Avrupa'da İslam karşıtı vaatler daha fazla popüler hale geldi. Yönetime gelmek isteyen bu konuyu istismar ediyor. Bu halde Müslüman ülke Azerbaycan hangi durumda orada olabilir. Biz gururlu bir ülkeyiz, kendi yolumuzda ilerliyoruz, hiç kimseye de ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 77
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    elbette iliskiler olmali ticaret olmali vs lakin onlarin bize muhtac olucagi sekliyle kapimiza dizilecekleri sekliyle olmali aynen türk akim tanap gibi adimlar onlari bize kapimizda yaticak hale getiren hamleler istemeselerde TÜRK dünyasiyla ticaret kapilarini acik tutma zorunda birakan adimlar hacli birligine israr etmek ise tam bir aptallik
    Cevapla
  • muhterem 4 yıl önce Şikayet Et
    işte bizimde bunu dememiz lazım türk birligi ve kardeşliği bize yeter yeterki birlik olalım
    Cevapla
  • Zenci Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Aliyev gardaşımıza..!
    Cevapla
  • Leyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Aliyev , Teşekkürler. Evet matah bir şey değil ab ye girmek, İngiltere bu konuda enbüyük hatadan geri atım atan ülke örneğidir.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana Aliyev Reis! Biz Tek MİLLET, İki DÖVLET'iz. Beze gereken MÜSLÜMAN TÜRK BİRLİĞİ. Biz, Bize YETERİZ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'