İtalya Başbakanı Conte'den Türkiye'ye Libya çağrısı

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planına karşı çıkarak, bir askeri müdahaleden kaçınılması çağrısı yaptı.

İtalya Başbakanı Conte'den Türkiye'ye Libya çağrısı
İtalya Başbakanı Conte'den Türkiye'ye Libya çağrısı
GİRİŞ 28.12.2019 20:44 GÜNCELLEME 28.12.2019 20:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İtalya'da başbakanların her yıl sonu düzenlediği geleneksel basın toplantısında bugün Başbakan Conte, gazetecilerin Libya ile ilgili sorularını da yanıtladı.

İtalya'nın siyasi çözümden yana olduğunu ve bu amaçla diplomatik girişimleri aralıksız sürdürdüğünü söyleyen Conte, bu çerçevede son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Conte, Erdoğan'ı "Askeri müdahaleyi iyice düşünüp taşınmaya davet ettiğini" açıkladı.

Conte, "Böyle bir müdahalenin sahadaki güçler arasında denge kurmaya yardımcı olmayacağını, aksine inanılmaz bir askeri gerilim artışına yol açacağını" söyledi. İtalya Başbakanı, "(Erdoğan'a) böyle bir askeri müdahaleden kaçınmasını tavsiye etmeyi sürdüreceğim" dedi.

YORUMLAR 10
  • Turko 4 yıl önce Şikayet Et
    zihniyete bak böyle bir müdahale sahadaki güçler arasında denge kurmaya yardımcı olmayacak.nasıl bir denge kurmaya çalışıyorsa
    Cevapla
  • Uğur Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Namussuza bak. Siz asker göndermeyin, ordaki paralı askerlerimize dokunmayın, bırakın biz Müslümanları keselim, çünkü hakkımız diyor resmen.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki italya senin suriyede libyada ne isin var ? Sizin gibi gavurlari silahlandirip muslumanlarin uzerine saliveriyorsunuz
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    bugünkü muhalefetin tavrını göünce egedeki adaları ve akdenizi yunana ve diğerlerine nasıl peşkeş ettiklerini net görüyorum. bu muhalefet varken ne sisi ye ne esad e ne yunan a ne rus a ne yahudiye ne ermeniye ne de batıya ne de bu saydıklarımın ürettiği pkk fetö terörüne gerek yok. onların yapacağını muhalefet sırıta sırıta ukalaca ikanetçe zaten yapıyor...
    Cevapla
  • Abdülhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    100 yıl önce hasta adam geri döndü. Elhamdülillah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi