Peş peşe mesajlar: ABD güçlerini ülkeden çıkarmaya hazırım

ABD’nin Şii milis gücü Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının mevzilerine yönelik hava saldırısının yankıları sürüyor. Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, "ABD’li askerleri siyasi ve hukuki yollarla ülkeden çıkarmaya hazır olduğunu" bildirdi.

Peş peşe mesajlar: ABD güçlerini ülkeden çıkarmaya hazırım
Peş peşe mesajlar: ABD güçlerini ülkeden çıkarmaya hazırım
GİRİŞ 31.12.2019 00:56 GÜNCELLEME 31.12.2019 00:59
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Sadr, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, çekişmelerin (İran ve ABD arasındaki) Irak üzerinden yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "İşgalcileri (ABD askerleri) ülkeden siyasi ve hukuki yollarla çıkarmaya hazırım." ifadesini kullandı.

 

Bu kapsamda, siyasi partilere de çağrıda bulunan Sadr, şunları kaydetti:

"İşgal güçlerinin en kısa zamanda ülkeden çıkarılmaları için safları birleştirin. Eğer çıkmazlarsa da sizinle birlikte onları çıkarmak için başka tutumumuz olacak."

ABD TOPLAM 5 ÜSSE SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

ABD Savunma Bakanlığı dün, diplomatlarına yapılan saldırıya misilleme olarak, Hizbullah Tugaylarının, Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Irak Savunma Bakanlığı ise söz konusu örgütün, Enbar'daki El-Harş ve Sellum bölgelerindeki iki mevzisine ABD tarafından üç hava saldırısı yapıldığını bildirmişti.

Irak Sağlık Bakanlığı, Haşdi Şabi bünyesindeki Hizbullah Tugaylarının Enbar'daki üslerine düzenlenen saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 48 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Hizbullah Tugayları ya da "Irak Hizbullah'ı" şeklinde tanımlanan İran destekli örgüt, Haşdi Şabi'nin bünyesindeki milis oluşumlardan biri olarak biliniyor.

IRAK ABD BÜYÜKELÇİSİ'Nİ BAKANLIĞA ÇAĞIRIYOR

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD uçaklarının Haşdi Şabi güçlerine ait üssü bombalamasının uluslararası normlara aykırı olduğu belirtilerek, ABD Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrılacağı kaydedildi. Açıklamada Haşdi Şabi güçlerinin Irak’ı savunmakta aktif bir rol oynadığına dikkat çekilerek, “Terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadelede kahramanca rol üstlenen Haşdi Şabi, Irak Silahlı Kuvvetlerinin bir parçası olup, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı'nın talimatı doğrultusunda hareket etmektedir” denildi.

Irak’ın egemen bir ülke olduğu ve iç güvenliğin öncelikler arasında olduğu vurgulanan açıklamada, “Irak toprakları, bir savaş sahası veya komşu ülkelere saldırma amacıyla kullanılmayacak. Saldırıyla ilgili ABD’nin Bağdat Büyükelçisi çağrılacak” ifadelerine yer verildi.

İRAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ: SAVAŞA HAZIRIZ

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırı kınanırken, bunun bir "terör eylemi" olduğu belirtildi. Dışişleri sözcüsü Abbas Mousavi, "Bu saldırılarla ABD terörizme güçlü bir destek verdi ve Irak ile Suriye'nin egemenliğini aldırmadı. Bu yasadışı bir eylemdir ve ABD sonuçları için sorumluluğu kabul etmelidir" dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, ABD'nin kendisini savunmak adına bölgeyi kana buladığını söyleyerek, "Bunun son örneğini ABD'nin Irak'a gerçekleştirdiği saldırısında gördük" dedi.

Açıklama yapan Irak Hizbullahı ise, ABD ile savaşın olası bir seçenek olduğunu, ve buna hazırlıklı yaptıkları açıkladı.

YORUMLAR 42
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkarın tabi çıkarabilirseniz sizi tutan yok ama siz çok atıp tutuyorsunuz tabi lafla. iran güya müslüman! rusya güya dünya süper silahlı gücü ama işiniz gücünüz suriyedeki kadın,kız,çocuk ve bebekleri bombalamak utanmadan bununla övünüyorsunuz,dünyanın yüzkarası oldunuz dünya sizden ve desteklediğiniz aşağılık yaratık eset'ten nefret ediyor nefret.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye karşı nasıl savaşacaksnız gücünüz mü kaldı. Bunu daha önce saddama vururken yapacaktınız. Sunni ler müslümanlar isyan ederken direnir ken yapacaktınız. Şimdi ehli sünnet müslümanları da yok bitirdiniz onları. Yalnız sınz ve abd sizi böcek gibi ezecek ha sunni müslümanlar yardım etmezmiydi size ederdi ama admalrı öldürdünüz yaraladınız mezhep ugruna şimdi abd ile yalnızsınız ve yok olacaksınız
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    ırak suriye akıllanın artık siyonlar ülkenizi işgal edip içinizdekileri satın almış... Vatan toprağı namustur, sahip çıkın..Ülkeyi terk etmekle sığınmacı olmakla olmaz bunlar
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu herife laf atanlar kendi ülkemizde ki siyonizmin bekaası(büyük israil için kurulması istenilen kürdistan) için kullanılan abd varlıklarından haberdar değil galiba. 1 dolar daha fazla kazanmak için 1 müslüman bebeği öldürebilecek kadar gözü dönmüş bu merhamet yoksunu şeytanların ne kadar üsleri radar sistemleri şirketleri var biliyor musunuz. önce kendimize bakalım. aksi halde başkasını tekfir etmiş sayılırız.
    Cevapla
  • TATAR REMİ 4 yıl önce Şikayet Et
    boş konuşuyor çıkarsında görelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası