BM'den Hafter açıklaması!

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Misyonu, darbeci asker Halife Hafter'e bağlı savaş uçakları tarafından Trablus'un güneyindeki askeri okula düzenlenen hava saldırısını kınadı.

BM'den Hafter açıklaması!
BM'den Hafter açıklaması!
GİRİŞ 05.01.2020 09:49 GÜNCELLEME 05.01.2020 09:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Misyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu şekilde sürekli artış gösteren askeri operasyonların, Libya'da durumları daha kompleks hale dönüştürdüğü ve siyasi sürece dönüş fırsatlarını tehdit ettiği belirtildi. 

Okullar ve hastaneler gibi sivillere uzanan gelişigüzel bombardımanların sürekli artmasının "savaş suçu" sınıfına yükselme ihtimalinin bulunduğuna dikkati çekilen açıklamada, "Suçlular er ya da geç mutlaka cezalandırılacak." ifadeleri kullanıldı. 

Saldırının kınandığı açıklamada, ölenlerin ailelerine taziyede bulunuldu.

Libya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Hişam Şevikat, dün özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin, darbeci General Halife Hafter'e bağlı güçlerin sivil hedeflere saldırılarıyla ilgili herhangi bir tavır sergilemediği için artık Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu'na güvenmediğini söylemişti. 

Darbeci asker Halife Hafter'i destekleyen yabancı savaş uçakları, başkent Trablus'taki askeri bir okula öğrencilerin yatış saati öncesinde bahçede toplandığı sırada hava bombardımanı düzenlemişti. Hava saldırısı sonucu çoğunluğu genç öğrencilerden oluşan 30 kişi hayatını kaybetmiş, 33 kişi yaralanmıştı.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    BM baskı altında, evvelce aldığı Trablus Hükümetini resmen tanıma kararından dönemiyor, dolayısıyla işi vurdum duymazlığa getiriyor. Kafir için Müslüman kanı bu kadar ucuzdur. İşin daha vahim tarafı ise bugün Mukaddes Beldeler'i babasının malı sanan zihniyet için de Müslüman kanı hiç pahasındadır! İslam Ülkeleri, Müslümanların kanından beslenen bu vampir Saud hanedanı ve onunla işbirliği içinde olan Müslüman olup olmadığı bugün tartışma konusu olan Bae gibi hanedanlardan kurtulmak için AYAKLANMALIDIR!
    Cevapla
  • ali fuat 4 yıl önce Şikayet Et
    siz kınayınca o çocuklardan kaçı geri geldi sanki sahtekarlar icraat sıfır
    Cevapla
  • qhelerich 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece kiniyorsunuz, baska bildiginiz bir sey yok.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafir BM, Hafter sizin kuklanız Hafterin uçağımı vardıda bombaladı o okulu , Oradaki Okulu bombalayan Kâfir BM nın ta kendisidir. Hafter ise Kafirin kukkasıdır aynen DEAŞ gibi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!