Hafter güçleri çizgiyi aştı! Türkiye'den çok sert tepki

Son dakika haber: Libya'da Hafter güçlerinin hava unsurları tarafından akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıya Türkiye'den çok sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hafter’e sağlanan dış desteğin sonlandırılması için uluslararası camianın bir an evvel gerekli adımları atması elzemdir." açıklamasında bulunuldu. Milli Savunma Bakanlığı da saldırıyı sert bir dille kınadı.

GİRİŞ 05.01.2020 14:58 GÜNCELLEME 09.01.2020 18:20
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Libya'da Hafter güçleri tarafından yapılan saldırıya Dışişleri Bakanlığı tarafından çok sert açıklama geldi.

 

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sözde Libya Ulusal Ordusu’na ait hava unsurları tarafından 4 Ocak 2020 tarihinde akşam saatlerinde Trablus’un güneyinde yer alan Kara Harp Okulu’na yapılan ve çok sayıda askeri öğrencinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 

 

Bu saldırıda hayatlarını kaybeden Libyalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

GEREKLİ ADIMLAR ATILMALIDIR

Hafter’in sözde Libya Ulusal Ordusu’nun saldırılarının durdurulması ve Libya’da ateşkes sağlanması, Hafter’e sağlanan dış desteğin sonlandırılması için uluslararası camianın bir an evvel gerekli adımları atması elzemdir.

Türkiye, meşru Ulusal Mutabakat Hükümetiyle dayanışma içinde bu yöndeki çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI DA AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Trablus'taki Kara Harp Okuluna düzenlenen saldırı ile ilgili "Hafter güçlerinin hukuksuz emellerini gerçekleştirmek uğruna Trablus'taki Kara Harp Okuluna yaptıkları saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 85
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Israil kopegi hafter..bize cihat ilan etmis..sen bikere musluman bile degilsin..siyonist kukla..
    Cevapla
  • DELULER 4 yıl önce Şikayet Et
    Haddini aştı diyeceğine haddini bildirelim, hafteri yok etmek Libya topraklarından abd ve israilin sesini kesmektir.
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Özan ne işimiz var orada burada diyenlerin tıynetini iyi biliyoruz.Onlar fetö ile pkk ile işbirliği yapmaktan çekinmeyen chp ve kuyrukları.Pkk mücadelemize dahi" Kandil de pkk lı mı kaldı" diyen,pkk cenazelerini omuzlayan,numaradan da ağızlarına "şehit" kelimesini dolayan aslında Türkiye'nin anahtarını dış güçlere teslime hazır cibilliyetsiz içimizdeki hainler.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    niyey se ülkemize karşı hep çizgiyi aşan kazanıyor borazan barzanide çizgiyi aştı bağımsızlık referandumunu kasaya kitledi hyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    TSK Libyaya girdimmi Hafter kaçacak delik arar öyle bizim buradaki gibi daglarda yok libyada?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini