ABD'ye tehditler savuran İran'ı korkutan harita

Ortadoğu'daki Arap ülkelerinin hemen hemen tamamında üsleri bulunan ABD, olası bir savaş durumunda İran'a doğrudan müdahale etme imkanına sahip. Bu durum Ortadoğu uzmanları tarafından "İran'ın eli kolu bağlı" şeklinde yorumlandı.

ABD'ye tehditler savuran İran'ı korkutan harita
ABD'ye tehditler savuran İran'ı korkutan harita
GİRİŞ 07.01.2020 18:13 GÜNCELLEME 07.01.2020 20:46
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ABD ve İran'ı karşı karşıya getirdi. İki ülkeden karşılıklı yapılan tehditkar açıklamalar ile daha da tırmanan gerginlik, olası savaş senaryolarını gündeme getirdi. Peki olası bir savaş durumunda iki ülkenin artıları ve eksileri neler? Haberler.com olarak bu detayları sizler için derledik.

 

 

ABD, İRAN'I ABLUKAYA ALMIŞ

Olası bir ABD - İran savaşında Washington bölgedeki üslerine güveniyor. İran'ı üsleriyle adeta kuşatma altına alan ABD, 11 ülkedeki üslerinden doğrudan müdahale etme imkanına sahip. Ortadoğu'daki Arap ülkelerinin hemen hemen tamamında ABD'nin askeri üsleri bulunuyor. Bu ülkeler de İran'ın batı sınırında yer alıyor. Irak, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ABD askeri üslerinin olduğu ülkelerden bazıları. 11 Eylül'ü bahane ederek Afganistan'ı da işgal eden ABD, İran'ı doğudan da kuşatmış bulunuyor. Afganistan'ın dışında Pakistan'da da ABD üsleri yer alıyor. İran'ın kuzeyinde yer alan bölgede de ABD üsleri bulunuyor. Kırgızistan ve Tacikistan ABD askeri üslerinin bulunduğu ülkeler. İran'ın canını sıkan batısındaki askeri üslerden bazıları da Türkiye topraklarında bulunuyor.

YORUMLAR 31
  • Xxxx 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkelerinin utanç haritası
    Cevapla
  • Sefik 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu iranın o ülkelerin her birinde milis gücleri var bu milis gücler arkadan saldırabilir ırakta libyada vs bir dünya yerde milisleri var iranın
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm Ortadoğu devletleri birleşip ABD yi bu coğrafyadan ebedî atmalı ve İsrail'i aksi durumda rahat uyuyamayacak evinde
    Cevapla
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    eli kolu bagli degil bilakis daha kolay hedef olur Iran icin
    Cevapla
  • ALİ ünlüler 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi boş ve köstek olan muhalifler ile hiç olmaz. Sol zihniyetin 80-90 yıldır yapamadığını yapmış. Neyi satmış. Palet fabrikasından bahsediyor isen gel benim 10 yaşındaki oğlum özelleştirme bilgisi versin sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi