Avustralya yangının dumanı Brezilya'ya ulaştı

Avustralya'da kontrol altına alınamayan ve neredeyse kıtayı yok etme seviyesine kadar ulaşan yangınların ciddiyeti bir kez daha ortaya çıktı. Felaket boyutuna ulaşan yangının dumanları 12 bin kilometre ötedeki Brezilya'ya ulaştı.

Avustralya yangının dumanı Brezilya'ya ulaştı
Avustralya yangının dumanı Brezilya'ya ulaştı
GİRİŞ 08.01.2020 15:25 GÜNCELLEME 08.01.2020 15:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avustralya'yı çepeçevre saran ateş çemberi, halen kontrol altına alınamıyor. Yangınlarla mücadele devam ederken, alevlerin yayılması da sürüyor. Yangının boyutu giderek büyürken, felaketin geldiği noktaya ilişkin on binlerce kilometre öteden şoke edici bir detay paylaşıldı.

 

 

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsüne bağlı Uzaktan Algılama Birimi, Twitter'dan, Avustralya'daki dumanların Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletine ulaştığını gösteren uydu görüntüleri paylaştı.

 

 

12 BİN KİLOMETRE MESAFE

Dumanların 12 bin kilometre katederek Güney Amerika'ya ulaştığı, bu durumdan kıtadaki canlı yaşamının olumsuz etkilemesinin beklenmediği kaydedildi.

Şili meteoroloji servisi de pazartesi günü dumanların Şili ve Arjantin'den de görülebildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR 2
  • 876t 4 yıl önce Şikayet Et
    abd avustralyaya yanardağ volkanik alevli lav silahını atmosferden kullanarak yangın çıkardır işte abd teknolojisi bunu alçaklığı yapacak kadar aşağılık köpektir her siz veya dünya farkında olmasada abd avustralya japonya endonezya gibi hiçbirşeyden haberi olmayan ülkelere zaman zaman yanardağ volkanik lav silahını ve iklim silahlarını yani haarp silahını kullanıyor ama dünya uyuyor ve akıl erdirmiyor halbuki böyle bir teknoloji var ve gerçekleşyor zaten ukrayna uçağıda abdnin silahıyla dültü haarp silahıyla
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    yau he he dünya uyuyor kimse bilmiyor tek sen biliyorsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi